Bursa’da kadın istihdamını destekleyen Yıldırım Mayruk Müzesi, Moda ve Tasarım Atölyesi açılacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursalı ünlü modacı Yıldırım Mayruk adına müze ve moda atölyesi açmaya hazırlanıyor. Mayruk’un birbirinden değerli tasarımlarının sergileneceği müzede aynı zamanda atölyeler sayesinde kadınların istihdama katılımı da sağlanacak.

Bursa’da kadın istihdamını destekleyen Yıldırım Mayruk Müzesi, Moda ve Tasarım Atölyesi açılacak
Yayınlama: 12.11.2024
A+
A-

Ünlü moda tasarımcısı Yıldırım Mayruk, uzun yıllara yayılan tasarımlarını ve 300 parçalık koleksiyonunu Bursa’da kendi adını taşıyacak müzeye bağışlıyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle açılacak olan bu müzede Mayruk’un özel tasarımları sergilenirken, dikim ve moda eğitimi alanında atölyeler de yer alacak. Böylece, kadınlar ve gençler için mesleki eğitim fırsatları sunularak moda sektöründe kariyer yapmaları desteklenecek.

Müze, Bursa’nın merkezindeki Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı binasında faaliyet gösterecek. Projenin protokol görüşmeleri için Bursa’ya gelen Yıldırım Mayruk ve modacı Barbaros Şansal, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile bir araya geldi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız, projeye dair şunları ifade etti:

“Yıldırım Mayruk, Türkiye’nin önde gelen modacılarından biri. Kendisinin doğduğu şehir olan Bursa’da böyle bir müze açılacak olması bizim için çok kıymetli. Yıldırım Bey ile yaptığımız görüşmelerde burada bir moda müzesi ve atölyesi açma fikrini paylaştık ve bu fikri büyük bir memnuniyetle kabul etti. Bu atölye hem kadın istihdamına katkı sağlayacak hem de yetenekli bireyleri moda dünyasına kazandıracak.”

Yıldız ayrıca, bu müzenin Bursa’nın tekstil sektörüne de destek sağlayacağını belirterek, “Sanayide öne çıkan tekstil sektörümüz, bu projeyle katma değerli ürünler üreterek daha güçlü hale gelecek. Atölyelerde kumaş ve tasarım üretimi yapılarak, ‘Eskiyi getir, yenile götür’ gibi sürdürülebilir projeler de hayata geçirilecek,” dedi.

Kendisinin ismini taşıyacak müze çalışmalarını değerlendiren Yıldırım Mayruk “Kadın istihdamı için burada birçok şey yapacağız. Yalnız moda değil. Moda biliyorsunuz her şeyde var. Hayatımızın her dakikasında moda var, konuşmamızda bile var. Burada yapılacak şeyler çok detaylı. Esas gayemiz eğitim.” dedi.

Bursalı olmasına rağmen tüm Türkiye’de tanınırken Bursa’da değer görmediğini ve bu nedenle kırgın olduğunu da ifade eden Mayruk, “Burada çok mutluyduk. O mutluluğu İstanbul’da da buldum. İşimde çok mutlu oldum ama buradaki mutluluk başkaydı.” dedi.

Koleksiyonda yaklaşık 230 elbiseye ek olarak Belma Simavi’den gelen elbiselerle 300’e yakın elbisenin yer aldığı bir koleksiyonu bağışlayacağını söyleyen Mayruk, “Benim konumumda bu meslekte birinin böyle bir şeye kavuşması hayaldir. Nasıl mutlu olmam? İnşallah yüz akıyla tamamlarız. İşimi seviyorum. Artık herhâlde veda ettim. Birisi çıkıp ‘ne olur bana elbise dik’ demezse dikmeyeceğim. Burada bakalım neler yapacağız. Bunu zaman gösterecek. Elimizde müthiş bir kumaş arşivi var. Bizim kumaşlarımız mağazadan alınan kumaş değildir. Ismarlama yaptırırız. Müthiş bir dantel koleksiyonu var. Koleksiyon dediğim zaman 20-30 parça değil. Türkiye’de hiç olmayan malzemeler var. Ben kullanmaya bile kıyamazdım malzemeleri. Hepsini buraya getiriyoruz. İnşallah iyi olur.” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi