Ankara’da TUSAŞ Tesisi önünde patlama ve silah sesleri

Ankara’da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tesisine bombalı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda yaralananlar hastanelere sevk edildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, saldırıyla ilgili soruşturma başlattı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, tesise yönelik ‘terör saldırısı’ gerçekleştirildiğini ifade etti. 2 saldırganın etkisiz hale getirildiğini bildiren Yerlikaya, saldırıda 4 kişinin yaşamını yitirdiğini, 14 kişinin yaralandığını açıkladı.

Ankara’da TUSAŞ Tesisi önünde patlama ve silah sesleri
Yayınlama: 23.10.2024
A+
A-

Ankara Kazan’da yer alan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tesislerinin giriş kapısında akşam üzeri patlama ve silah sesleri duyuldu. Kısa süre sonra tesisin saldırıya uğradığı belirlendi.

Vardiya değişimi sırasında misafir ve ziyaretçi kabul giriş kapısı önünde saldırıyı gerçekleştirenler, içeriye girdi. Saldırının mühendislerin yoğun olarak kullandığı kapıda gerçekleştiği kaydedildi.

REHİNELER VAR, PERSONEL SIĞINAKLARA YÖNLENDİRİLDİ

Silahlı saldırganların bazı kişileri rehin aldığı belirtiliyor.

YERLİKAYA’DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız.

YILMAZ TUNÇ’TAN SORUŞTURMA AÇIKLAMASI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tesislerine düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Hain terör saldırısıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 1 Başsavcıvekili ve 8 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

4 CAN KAYBI, 14 YARALI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 4 kişinin yaşamını yitirdiğini, 14 kişinin yaralandığını açıkladı. Yerlikaya, yaralılardan 3’nün durumunun ağır olduğunu söyledi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara’da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tesisine gerçekleştirilen saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Yerlikaya, “Kimlik bilgileri belirlenince örgüt de ortaya çıkacak.”

Yerlikaya, 2 saldırganın etkisiz hale getirildiğini paylaştı.

TUSAŞ NEDİR?

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ, Türkiye’de hava platformlarının tasarımı, geliştirilmesi, üretimi, tamamlanması, yenilenmesi ve satış sonrası hizmetleri alanlarındaki teknoloji merkezidir.

Haber Merkezi