Siyasette ‘Öcalan’ tartışması: Bahçeli’ye tepki gösteren Dervişoğlu idam ipi fırlattı

Müsavat Dervişoğlu, TBMM Grup Toplantısı’nda hem Devlet Bahçeli’ye hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sert eleştirilerde bulundu. Dervişoğlu, geçmişte Bahçeli’nin Recep Tayyip Erdoğan’a ip attığını belirterek, elinde tuttuğu idam ipini yere fırlattı.

Siyasette ‘Öcalan’ tartışması: Bahçeli’ye tepki gösteren Dervişoğlu idam ipi fırlattı
Yayınlama: 23.10.2024
A+
A-

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin PKK lideri Abdullah Öcalan’a yönelik yaptığı çağrıya sert tepki gösteren Dervişoğlu, Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu değerlendirerek, “İhanet çemberi genişledikçe, hayat alanımız daralıyor. Bu düzen, son bir hamleyle bizi tamamen nefessiz bırakmayı amaçlıyor” ifadelerini kullandı.

“İKTİDAR MEŞRUİYETİNİ KAYBETTİ”

Dervişoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da eleştiriler yöneltti. “Birkaç oy için, anayasa değişikliği adına, Erdoğan’ı yeniden cumhurbaşkanı yapma uğruna değerlerimizden vazgeçemeyiz. İhanete el uzatmayı kabul etmiyoruz” dedi. Dervişoğlu, Erdoğan’ın politikalarının toplumun farklı kesimlerinin acılarını görmezden geldiğini ve Türk milletinin onurunu zedelediğini iddia ederek, “Bu iktidar meşruiyetini tamamen kaybetmiştir. İktidarın kendisi gayrimeşrudur!” sözleriyle eleştirilerini sertleştirdi.

Devlet Bahçeli’ye yönelik eleştirilerine devam eden Dervişoğlu, “Bu ülkenin geleceğini Bahçeli’ye karşı savunmak zorunda kalmak asla hayal edemeyeceğim bir durumdu” dedi. Bahçeli’nin Öcalan’ın Meclis’e girmesiyle ilgili olası gelişmelere karşı tavrını sert bir dille eleştirerek, “Bizim cesetlerimizi çiğnemeden o canibaşı Meclis’e giremez” ifadelerini kullandı.

İDAM İPİ FIRLATTI

Dervişoğlu, geçmişte Bahçeli’nin Recep Tayyip Erdoğan’a ip attığını belirterek, “Bahçeli ‘Ben asamadım, sen as’ demişti. Madem ki milattır, o zaman onun da bir hatırası olsun. Bu büyük milletin anılarını yok ettiniz. Bu büyük milletin geleceğini katlettiniz. Al şimdi bu ipi baş köşede başının ucuna as” ifadelerini kullandı.

Dervişoğlu, elinde tuttuğu idam ipini yere fırlattı.

ÖZEL’İ DE ELEŞTİRDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’e de sert sözler yönelten Dervişoğlu, “Günlerdir susan CHP Genel Başkanı’nın bölücübaşına imtiyaz yarışına katılması affedilemez bir iktidar hırsıdır” dedi. Özel’in Devlet Bahçeli’ye verdiği cevabı eleştirerek, “Türkiye bir kumar masası değildir” şeklinde konuştu.

Son olarak Dervişoğlu, mevcut iktidar bloğunun ahlak, vicdan ve sağduyusunu kaybettiğini belirterek, “Sözde ana muhalefet ve mevcut iktidar bizim gözümüzde artık yok hükmündedir” diyerek konuşmasını noktaladı.

Haber Merkezi