Özgür Özel’den Lübnanlı sığınmacı tepkisi: “Çıldırmamak elde değil”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Lübnan’dan gelecek sığınmacılara kapımız açık’ sözlerini eleştirerek, “Birkaç milyon Lübnan’dan sığınmacı gelse ne yapacağız? Bunlar ne yapıyorlar? Tayyip Erdoğan’ın ekmeğini mi yiyorlar? Bu ülkenin yoksulluğunun ekmeğini yiyorlar, işsizinin yerine çalışıyorlar. Canımıza tak etmiş, bıçak kemiğe dayanmışken çıldırmamak elde değil” dedi.

Özgür Özel’den Lübnanlı sığınmacı tepkisi: “Çıldırmamak elde değil”
Yayınlama: 20.10.2024
A+
A-

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Vestel iş birliğinde bu yıl 3. kez düzenlenen Vestel Manisa Yarı Maratonu’na katıldı.

Özel, burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Lübnan’da ciddi manada Türkmenler de var ve bu Türkmen soydaşlarımızı da bizler aynen içeriye alırız. Onlara da kapımızı açık tuttuğumuzu söyledim söylüyorum. Kapımız onlara açık” sözlerine tepki gösterdi.

CHP Lideri Özel, şunları söyledi:

“Recep Tayyip Erdoğan’ın dün Alman Şansölyesi Olaf Scholz’u yolcu ederken basın toplantısında söylediği bir cümleye dikkat çekmek istiyorum. O da ‘Lübnan’dan yeni sığınmacılar gelirse kapımız açık’ diyor. Bunu bir soralım bakalım. Bu ülkedeki Recep Tayyip Erdoğan dışında kim böyle düşünüyor? Hangi işsizimiz hangi yoksulumuz böyle düşünüyor? AK Parti’ye, MHP’ye oy verenler, Tayyip Erdoğan’a bunun için mi oy verdiler? ‘Suriye’den yeni sığınmacılar gelirse, Lübnan’dan sığınmacılar gelirse kapımız yine açık’ diyor. Ya bu memlekette biz Suriyelilerin -Esad geçtiğimiz hafta genel av çıkardı- o genel affa göre ülkelerine dönüyorlar. Artık korkmalarına gerek yok. Hızla teşvik edilip yollanmalarını beklerken ve gidip de Esad’la konuşması ve bu işi çözmesi gerekirken yeni sığınmacılardan bahsediyor. Çıldırmamak elde değil. Kendisine oy veren herkese kendisini şikayet ediyorum. Almanya’dan her gün bir uçak sığınmacı gelecek. Ben Almanya siyasetini çok yakından takip eden, Olaf Scholz ile defalarca görüşen, Almanya’da Olaf Scholz’un partisinin eş genel başkanını 10 gün önce Ankara’da ağırlayan birisiyim. Ve çok mutlular. Diyorlar ki ‘Erdoğan Almanya’daki sığınmacıları da alıyor anlaştık.’ Lübnan’dan gelenleri de Türkiye’de tutacak şimdi. Dün de onu söylüyor. Buradaki temel mesele… Örneğin Eurofighter uçak almak karşılığında Almanya’dan sığınmacı alıyor. Daha önce F35 projesindeydik. 35 projesinden Türkiye çıkartıldı. Doğru, yeterli tepkiyi veremedi. F16 için yalvar yakar olduk. Olmadı. Eurofighter için şimdi Almanya’daki sığınmacıları getirecek. Ayrıca ‘Lübnan’dan gelene de kapımız açık’ diyor. Birkaç milyon Lübnan’dan sığınmacı gelse ne yapacağız? Bunlar ne yapıyorlar? Tayyip Erdoğan’ın ekmeğini mi yiyorlar? Bu ülkenin yoksulluğunun ekmeğini yiyorlar, işsizinin yerine çalışıyorlar. Canımıza tak etmiş, bıçak kemiğe dayanmışken çıldırmamak elde değil. Yeni sığınmacılardan bahsediyor. Ben kendisinin Olaf Scholz ile oturup yeni sığınmacı getirmek üzere anlaşmasını değil, Esad’la oturup mevcut sığınmacıları ülkelerine yollamasını bekliyorum. Bu çağrımı bir kez daha yapıyorum. Kendisine oy veren her seçmene bu tutumunu şikayet ediyorum. Bundan üç beş sene önce de bu tip işler yaptı yaptı. Bugün halimiz ortada. O yüzden lütfen bu yalan yanlış tutumundan bir an önce vazgeçsin.”

ANKA