Ruhsatı iptal edilenler arasında eski Bakan Müezzinoğlu’nun hastanesi de var

Yoğun bakımda bebek ölümlere ilişkin yürütülen soruşturmada ruhsatı iptal edilen hastaneler arasında eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na ait olduğu belirtilen Özel Avcılar Hospital’ın da olduğu öğrenildi.

Ruhsatı iptal edilenler arasında eski Bakan Müezzinoğlu’nun hastanesi de var
Yayınlama: 19.10.2024
A+
A-

Yoğun bakım ünitelerinde bebek ölümlerine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında bugüne kadar 10 özel hastanenin ruhsatı iptal edildi. Bu hastaneler arasında eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na ait olduğu belirtilen Özel Avcılar Hospital de yer alıyor. SGK’dan günlük 8 bin lira ödeme almak amacıyla bebekleri yoğun bakımda gereksiz yere tutarak ölümlerine neden olduğu iddia edilen “Yenidoğan çetesi” ile ilgili soruşturma derinleşirken, bugün 8 hastanenin daha ruhsatı iptal edilerek faaliyetine son verildi. Böylece ruhsatı iptal edilen hastane sayısı 10’a ulaştı.

‘Yenidoğan Çetesi’ soruşturmasında ruhsatı iptal edilen hastane sayısı 10’a yükseldi

“TEK AMACIMIZ İNSAN SAĞLIĞINI KORUMAK”

Eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, hastanesinin isminin geçtiği iddialar hakkında Oda TV’ye açıklamalarda bulundu. Müezzinoğlu, “Bizim hastanemizin tek amacı insan sağlığını korumak ve yaşatmak olmuştur. Böyle bir suça karışmış kişilere asla müsamaha göstermemiz mümkün değil, bu kişilerin hukuk önünde hesap vermeleri için de elimden geleni yaparım” ifadelerini kullandı. Ayrıca, hastane yönetimiyle görüştüğünü ve bu görüşmeler sonucunda vicdanen rahat olduğunu belirten Müezzinoğlu, sürecin adalet çerçevesinde yürütülmesini beklediğini söyledi.

İYİ Partili Çömez’den vahim iddia: Ölen bebek sayısı 12’den çok fazla

“İÇİM RAHAT”

1989 yılında faaliyete geçen Özel Avcılar Hospital hakkında konuşan Müezzinoğlu, iddianameyi henüz görmediğini, ancak hastanenin düzenli denetimlerden geçtiğini ve işini iyi yapan bir ekiple çalıştığını vurguladı. “Yüzlerce çalışanımız oldu, kimse yanlış yapmadı diyemem ama denetimlerden başarıyla geçtik, içim bu yüzden rahat” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi