İYİ Partili Türkoğlu’ndan ‘Yenidoğan Çetesi’ tepkisi: “Balık baştan koktu”

Yenidoğan Çetesi’nin SGK’dan üst sınırdan ödeme almak amacıyla kasıtlı şekilde bebeklerin ölümüne neden olmasına İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu’ndan tepki geldi. Türkoğlu, “Anlaşılan o ki; Bursa Şehir Hastanesi başta olmak üzere hastanelerde yaşanan yolsuzluklara, bu konuda devam eden davalara rağmen; başhekimler ve de idareciler koltuklarında oturmaya devam ettikleri sürece, AKP İktidarı bize daha çoook ‘yeni doğan’ benzeri sağlık çeteleri gösterecek!” dedi.

İYİ Partili Türkoğlu’ndan ‘Yenidoğan Çetesi’ tepkisi: “Balık baştan koktu”
Yayınlama: 18.10.2024
A+
A-

Yenidoğan Çetesi’nin 112 Acil Çağrı Merkezi’nde çalışan kişilerle ortak hareket ederek bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden olduğu ortaya çıkması ülkede büyük infiale yol açtı.

Örgütünün esas amacının işletmesini devraldıkları yenidoğan yoğun bakım ünitelerinin doldurmak ve hastaların basamaklarıyla oynama yaparak SGK’dan üst sınırdan ödeme almak olduğu belirtilmişti.

Çetenin işledikleri suçlara ve bunlara göz yumulmasına yönelik tepkiler artarken, bir tepki de İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu’ndan geldi.

“ŞU CÜRETE BAKIN!”

Türkoğlu X’te yaptığı paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Balık baştan öyle koktu ki; Devleti de milleti soyma işi masum bebekleri heder etmeye kadar geldi dayandı. Şu cürete bakın ki; Sağlıklı bebekleri devletten para kazanmak için ‘işletmesini üstlendikleri’ yoğun bakım servislerine yatırarak ölümlerine neden oluyor, soruşturmayı üstlenen savcıları da canlarıyla tehdit ediyorlar. Anlaşılan o ki; Bursa Şehir Hastanesi başta olmak üzere hastanelerde yaşanan yolsuzluklara, bu konuda devam eden davalara rağmen; başhekimler ve de idareciler koltuklarında oturmaya devam ettikleri sürece, AKP İktidarı bize daha çoook ‘yeni doğan’ benzeri sağlık çeteleri gösterecek!”

Yenidoğan Çetesi’nin işbirliği yaptığı hastaneler hangileri?

Haber Merkezi