Bursa’da Filistin İçin Bin Genç hareketinden gözaltı protestosu

Filistin İçin Bin Genç hareketi, Türkiye’nin İsrail ile ticari ilişkilerini protesto ederken gözaltına alınan 18 üye için Fomara Meydanı’nda basın açıklaması düzenledi. Grup, Filistin direnişine olan desteklerini yineleyerek, İsrail’e petrol ticaretinin durdurulması çağrısında bulundu.

Bursa’da Filistin İçin Bin Genç hareketinden gözaltı protestosu
Yayınlama: 17.10.2024
A+
A-

Filistinliler’e yönelik katliamlarını sürdüren İsrail ile ticari ilişkilerini sürdüren Türkiye’yi protesto eden Filistin İçin Bin Genç üyesi 18 kişi bugün erken saatlerde operasyonla gözaltına alındı.

Gözaltıları protesto amacıyla hareket üyesi gençler bugün Fomara Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamada konuşan Utku Coşkunova, “’Petrol Ticaretine Dur De’ diyen gençlerin hükümeti ne kadar rahatsız ettiğini biliyoruz. Bu talebi dile getirmekten asla vazgeçmeyeceğiz. Filistin direnişinin yanındayız. Arkadaşlarımızı alacağız, hükümet de İsrail’e akan petrolün vanalarını kapatacak” dedi.

“NEDEN HAREKETE GEÇMİYORSUNUZ?”

Biz Filistin Bin Genç hareketi olarak Siyonizm’i koruyan, ona ortaklık eden herkesin karşısında duracaklarını ve onları konfor alanlarında rahatsız etmeye devam edeceklerini ifade eden Coşkunova, “Sürekli Filistin hamaseti yapan sizler, madem Filistin’i düşünüyorsunuz niye her defasında işbirlikçilerin önüne gittiğimiz zaman sizleri karşımızda görüyoruz? Madem sizler de Filistin’i düşünüyorsunuz, neden harekete geçmiyorsunuz?” şeklinde konuştu.

Öte yandan sabah saatlerinde gözaltına alınan hareket üyeleri de serbest bırakıldı.

Haber Merkezi