Bursa’da satın alınan evler kendini kaç yılda amorti ediyor?: İşte ilçe ilçe sonuçlar…

Bursa’da konut fiyatları son bir yılda %24,82 arttı. En fazla değer kazanan ilçeler Orhaneli, Karacabey ve Yenişehir olurken, en kısa amortisman süresi Karacabey’de kaydedildi.

Bursa’da satın alınan evler kendini kaç yılda amorti ediyor?: İşte ilçe ilçe sonuçlar…
Yayınlama: 14.10.2024
A+
A-

Son bir yılda konut fiyatlarında reel anlamda bir düşüş görülürken, bu durum kira fiyatlarını da etkilemeye başladı. Ancak satış fiyatlarındaki reel gerileme, kira bedellerine oranla daha belirgin oldu. Haziran ve Temmuz aylarında, Haziran 2021’den bu yana en kısa amortisman süresi olan 13 yıl kaydedildi.

Endeksa verilerine göre Bursa’da Eylül 2024 sonu itibarıyla son bir yıl içerisinde satılık konutların fiyatları yüzde 24,82 oranında arttı. Bursa’da metrekare üzerinden evlerin ortalama birim fiyatı 23.779 TL. Tüm şehrin ortalamasına göre 134 metrekare brüt alana sahip bir evin fiyatı ise 3.186.386 TL. Bursa genelinde amortisman süresi de 13 yıl olarak hesaplandı.

BURSA’DA EN FAZLA DEĞER KAZANAN İLÇELER

Ortalamalara bakıldığında Eylül 2024 sonu itibarıyla konut için Bursa ilinde en fazla değer kazanan ilçeler sırasıyla Orhaneli, Karacabey, Yenişehir, Mustafakemalpaşa, Gemlik oldu.

BURSA’DA EN AZ DEĞER KAZANAN İLÇELER

Ortalamalara bakıldığında Eylül 2024 sonu itibarıyla konut için Bursa ilinde en az değer kazanan ilçeler sırasıyla Yıldırım, Osmangazi, Kestel, Nilüfer, Orhangazi oldu.

Amortisman süreleri dikkate alındığında ise Eylül 2024 sonu itibarıyla Bursa ilinde en kısa geri dönüşe sahip ilçeler sırasıyla Karacabey, Keles, Mustafakemalpaşa, İnegöl, Orhangazi oldu.

Amortisman süreleri dikkate alındığında Eylül 2024 sonu itibarıyla Bursa ilinde en geç geri dönüşe sahip ilçeler sırasıyla İznik, Mudanya, Gemlik, Orhaneli, Gürsu oldu.

İşte Endeksa verilerine göre Bursa’da ilçe ilçe amortisman süreleri:

DAHA FAZLA BURSA HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN…

Haber Merkezi