Bakan Uraloğlu açıkladı: Discord kapatılacak mı?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, çocuklara yönelik tehdit iddialarıyla gündeme gelen mesajlaşma platformu Discord hakkında henüz bir karar alınmadığını açıkladı. Uraloğlu, yasakçı bir tavır sergilemek istemediklerini ancak gençleri korumak için her türlü önlemi gözden geçirdiklerini vurguladı.

Bakan Uraloğlu açıkladı: Discord kapatılacak mı?
Yayınlama: 07.10.2024
A+
A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, son dönemde gençler ve çocuklar üzerinde olumsuz etkiler yarattığı iddialarıyla gündemde olan mesajlaşma ve sosyal medya platformu Discord hakkında açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Bosna Hersek’in Tuzla şehrine gerçekleştirilen AJet’in ilk uçuşu sırasında yaptığı değerlendirmede, Discord ile ilgili henüz net bir karar alınmadığını belirtti.

“KESİNLEŞMİŞ KARAR YOK”

Uraloğlu, İçişleri, Adalet, Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlıklarıyla hafta sonunda bir toplantı düzenlediklerini ve gençleri koruma adına her türlü önlemin gözden geçirildiğini ifade ederek, “Yasaklayıcı bir tavır sergilemek istemiyoruz, ancak gençleri koruma sorumluluğumuz var. Erişim engeli konusunda gerekli adımları atma noktasında istişareler sürüyor; şu an için kesinleşmiş bir karar yok.” dedi.

ANNE BABALARA SESLENDİ

Ayrıca anne babalara önemli bir çağrıda bulunan Uraloğlu, çocukların internet kullanımını yakından takip etmeleri gerektiğini vurguladı. “Çocuklarımızın internet ve sosyal medya kullanımını kontrol etmek ailelerin sorumluluğunda. Kötü niyetli kişiler, çocuklarımızı istismar etmek ya da zihinlerini bulandırmak için fırsat kolluyor olabilir. Aileler, çocuklarıyla daha fazla vakit geçirmeye özen göstermeli.” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi