Semih Çelik’in komşuları konuştu: “İnsan sevmeyen bir tipti”

İstanbul’da iki kadını katlettikten sonra intihar eden Semih Çelik’in komşuları, Çelik’i, “Kimseyle selamlaşmayan, birini görünce yüzünü ekşiten, insan sevmeyen bir tipti.”  sözleriyle anlattı.

Semih Çelik’in komşuları konuştu: “İnsan sevmeyen bir tipti”
Yayınlama: 06.10.2024
A+
A-

4 Ekim günü Fatih surlarına çıkan Semih Çelik, burada hayatına son verdi. İntiharından önce, saat 15.30’da Eyüpsultan’da 19 yaşındaki Ayşenur Halil’i, ardından saat 16.00’da Fatih’te 19 yaşındaki İkbal Uzuner’i öldürdüğü ortaya çıktı.

Kasaplık yapan Çelik’in geçmişinde psikolojik sorunlarla mücadele ettiği ve bu yıl içerisinde beş kez hastanede tedavi gördüğü belirlendi. Ayrıca, iki kez kayıp olarak bildirildiği ve daha önce bir kez intihara teşebbüs ettiği öğrenildi.

Ailesi, şüphelinin kız kardeşini üniversiteye götürmek amacıyla şehir dışına çıkınca Semih Çelik, Eyüpsultan’daki evde tek başına kaldı. Bu sırada Ayşenur Halil’i katletti. Daha sonra Fatih’e geçerek, İkbal Uzuner ile buluştu ve birlikte surların tepesine çıktılar. Burada İkbal Uzuner’i de öldüren Çelik, sonrasında intihar etti.

Olay yerine gelen ekipler, cinayet ve intihar olaylarını araştırarak, cesetleri Adli Tıp Kurumu’na sevk etti. Sabah Gazetesi’nde yer alan habere göre, Semih Çelik’in komşuları, yaşanan dehşet verici olayın ardından açıklamalarda bulundu.

“5 YILDIR İKBALE TAKINTILIYDI”

“Semih, 14 yaşından bu yana 5 yıldır İkbal’e takıntılıydı. Onu elde edebilmek ve etkileyebilmek için başka kızlarla birlikte olup İkbali kıskandırmaya çalışırdı. Kız arkadaşları ile eve gelir giderdi.”

“İNSAN SEVMEYEN BİR TİPTİ”

“İçine kapanıktı ve kimseyle pek muhattap olmazdı. Genellikle tek başına dolaşırdı. Kimseyle selamlaşmayan, birini görünce yüzünü ekşiten, insan sevmeyen bir tipti.”  

“5 KEZ HASTANEYE YATIRILMAK İSTENDİ”

“Takıntısından dolayı Psikolojik tedavi için 5 kez hastaneye yatırılmak istendi ancak direndi ve her defasında tedavi olmayı reddetti.”