Hizbullah lideri Nasrallah öldürüldü

İsrail ordusu Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın öldürüldüğünü resmen duyurdu. Hizbullah’tan henüz bir açıklama gelmedi.

Hizbullah lideri Nasrallah öldürüldü
Yayınlama: 28.09.2024
A+
A-

İsrail, Cuma günü Lübnan’ın başkenti Beyrut’taki Hizbullah karargahının vurulduğu saldırıdaHizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın öldüğünü açıkladı.

İsrail Savunma Kuvvetleri’nin (IDF) X sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Hasan Nasrallah artık dünyayı terörize edemeyecek” ifadeleri kullanıldı. İsrail ordusu, Hizbullah’ın güney cephesi komutanı Ali Karki’nin de öldürüldüğünü açıkladı.

32 yıldır Hizbullah’a liderlik eden Nasrallah’ın akibeti hakkında Hizbullah’tan henüz açıklama yapılmadı.

Nasrallah’ın öldürüldüğünün bildirilmesinin ardından İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, “Mesaj basit, İsrail Devleti vatandaşlarını tehdit eden herkese nasıl ulaşacağımızı biliyoruz” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Son bir haftadır Lübnan’da ‘Hizbullah hedeflerine’ yönelik hava saldırılarını şiddetlendiren İsrail, 27 Eylül Cuma günü yeniden başkent Beyrut’a hava saldırıları düzenledi. Bu saldırılarda Hizbullah’ın merkez karargahının hedef alındığı, Nasrallah’ın da bu esnada burada olabileceği iddia edildi.

‘Hizbullah’ın kalesi’ olarak bilinen Beyrut’un güneyindeki Dahiye’ye yönelik son saldırıların ardından Nasrallah’ın akıbeti konusunda farklı iddialar ortaya atılırken, Lübnan Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, saldırılarda altı kişinin öldüğü bildirdi. Bakanlığın açıklamasına göre, saldırılarda 91 kişi de yaralandı.

Haber Merkezi