Şeyda polisin katili: Tutuksuz yargılanmama karar verilsin

İstanbul Ümraniye’de polis memuru Şeyda Yılmaz’ı öldüren Yunus Emre Geçti’nin ifadesi ortaya çıktı. Geçti ifadesinde, “Onların polis olduğunu görmedim. Sivil araçla gelmişlerdi. Üzerinde üniforma olduğunu sonra kameralardan izleyince fark ettim. Tutuksuz yargılanmama karar verilsin” dedi.

Şeyda polisin katili: Tutuksuz yargılanmama karar verilsin
Yayınlama: 25.09.2024
A+
A-

Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü Dudullu Polis Merkezi Amirliği ekipleri, geçtiğimiz günlerde “motosiklet hırsızlığı” suçundan aranan şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışma başlatmıştı. Ihlamurkuyu Mahallesi’nde 26 suç kaydı bulunan şüpheli 19 yaşındaki Yunus Emre Geçti’yi yakalama çalışmaları sırasında çıkan arbedede şüpheli, polis memurunun silahını alarak etrafa ve polis memurlarına ateş açtı. Şüpheliye karşılık veren 27 yaşındaki polis memuru Şeyda Yılmaz ağır yaralandı. Yılmaz, yapılan tüm müdahalelere rağmen ağır yaralandı. “kamu görevlisini görevinden dolayı kasten öldürme” suçundan tutuklanan Yunus Emre Geçti cezaevine gönderildi.

“BANA SALDIRDILAR”

Sulh Ceza Hakimliğinde ifade veren şüpheli Yunus Emre Geçti, “Ben oradan anneme yardım etmek için çıktım. İfademiz alındığı için ben kaçtım zannetmedim. Eve doğru normal minibüs ile gittim. Eski vergi dairesi üzerinde hasımlarıma denk geldim. Bana saldırdılar. Enes Polat, Eray Polat. Ahmet Polat. Azat Polat’dı. Bana saldırıp cebimden telefon ve paramı aldılar. Beni gasp ettiler” dedi.

“ONLARIN POLİS OLDUĞUNU GÖRMEDİM”

İfadesinin devamında şüpheli Geçti, “Elanur isimli kızla çıkıyorum. Bu şahısların kız kardeşidir. O esnada oraya sivil araba gelmiş. Ben bu şahıslardan dayak yerken yerde silah gördüm. Sol kolumdan mermi yedim. Annemin vuruldum diye çığlığını duydum. Orada bir varil vardı oradan silahın ucunu gördüm. Onların polis olduğunu görmedim. Sivil araçla gelmişlerdi. Üzerinde üniforma olduğunu sonra kameralardan izleyince fark ettim. O varile doğru 2 el ateş ettim. Silahı orada bıraktım evime doğru yürüdüm. Sonra beni bekçiler gördü. Onlara teslim oldum. Ben karşımda kadın olduğunun da farkına varmadım. Diğer yaralıları da ben yaralamadım. Ben kimseden silah almadım. Yerde gördüm. Suçlamayı kabul etmiyorum. Kasten suç işlemedim. Tutuksuz yargılanmama karar verilsin” dedi.