Tomris Giritlioğlu hayatını kaybetti

Uzun süredir kanserle mücadele eden yönetmen, senarist ve yapımcı Tomris Giritlioğlu hayatını kaybetti.

Tomris Giritlioğlu hayatını kaybetti
Yayınlama: 23.09.2024
A+
A-

Yönetmen ve senarist Giritlioğlu, İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede 67 yaşında hayatını kaybetti. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, X hesabından Tomris Giritlioğlu için başsağlığı mesajı yayımladı.

Ersoy, “Unutulmaz eserlerin yazarı, yönetmeni ve yapımcısı Tomris Giritlioğlu’nun vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Sinemamızın güçlü kalemine Allah’tan rahmet; yakınlarına ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun, başımız sağ olsun” dedi.

Giritlioğlu, 1999 yılında yönetmenliğini yaptığı “Salkım Hanımın Taneleri” ile üne kavuşmuştu. “Kurşun Yarası”, “Çemberimde Gül Oya”, “Hatırla Sevgili”, “Asi”, “Gönülçelen” gibi pek çok yapımda proje tasarımcısı ve yapımcı olarak görev almıştı.

ÖZEL’DEN TAZİYE MESAJI

CHP Lideri Özgür Özel de Tomris Giritlioğlu için başsağlığı mesajı paylaştı. Özel, Özel X hesabından paylaştığı mesajda, “Yaşamını yitirdiğini üzüntüyle öğrendiğim Güz Sancısı, Çemberimde Gül Oya, Hatırla Sevgili gibi birbirinden değerli yapıtlara emek vermiş yönetmen, senarist, yapımcı Tomris Giritlioğlu’na Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve sanat dünyamıza başsağlığı diliyorum” ifadelerine yer verdi.