Bursa’da ‘başını örtmeyen öğrenciye karışırız’ demiş, kapı kırmıştı: O müdür açığa alındı

Bursa’daki Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ergin Kaya Kırbıyık, tartışmalı sözlerinin ardından şimdi de kadın müdür yardımcısının odasının kapısını kırmasıyla gündemde. Olay sonrası Kırbıyık açığa alındı.

Bursa’da ‘başını örtmeyen öğrenciye karışırız’ demiş, kapı kırmıştı: O müdür açığa alındı
Yayınlama: 20.09.2024
A+
A-

Bursa’nın Yıldırım ilçesinde bulunan Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu’nun Müdürü Ergin Kaya Kırbıyık, velilerle yapılan bir toplantıda sarf ettiği sözlerle gündeme gelmiş ve büyük tepki toplamıştı.

Cumhuriyet’in haberine göre, veliler tarafından kaydedilen toplantıda Kırbıyık, okulda dini konuların tartışılamayacağını belirterek, “Bu okulda namaz, başörtüsü, Kuran, oruç tartışılamaz. Biz Müslümanların tarafındayız. O yüzden şort giyen öğrenciye de karışırız, başını örtmeyen öğrenciye de karışırız” ifadelerini kullandı.

Bursa’daki gerici okul müdüründen skandal sözler: “Çırılçıplak gelmiş hanımefendi” — TIKLAYIN

Ancak Kırbıyık bu kez farklı bir olayla gündeme geldi. İddialara göre, yaklaşık bir yıldır sorun yaşadığı kadın müdür yardımcısını penceresiz ve revir olarak kullanılan bir odaya geçirmek istedi. Müdür yardımcısı bu talebi reddedince, Kırbıyık odanın kapısını zorla açmaya çalıştı. İlk denemelerinde başarısız olan Kırbıyık, sonrasında çekiç ve tekme kullanarak kapıyı kırdı. Müdür yardımcısı, o anları cep telefonuyla kaydetti.

Bu görüntülerin basına sızmasının ardından olayla ilgili inceleme ve soruşturma başlatıldı. Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, olayın ardından Kırbıyık’ın görevden alındığını ve açığa alındığını duyurdu.

Haber Merkezi