Osmangazi Meclisi’nde çöp konteyneri ücreti kararı: Yılda 544 lira ücret ödenecek

Osmangazi Belediye Meclisi’nde çöp konteynerlerinin yıkanma ve dezenfekte işlemlerine yıllık 544 lira ücret getirilmesi kararı, CHP ve AKP üyeleri arasında tartışmalara neden oldu. Öneri mecliste oy çokluğu ile kabul edildi.

Osmangazi Meclisi’nde çöp konteyneri ücreti kararı: Yılda 544 lira ücret ödenecek
Yayınlama: 19.09.2024
A+
A-

Osmangazi Belediye Meclisi’nde CHP Grubu tarafından gündeme getirilen çöp konteynerlerinin yıkanma ve dezenfekte işlemleri, hararetli tartışmalara yol açtı. CHP ve AKP’li meclis üyeleri arasındaki polemik ise yıllardır sinek, böcek, mikrop ve kötü kokuları önlemek amacıyla uygulanan temizlik işlemlerinin ücretlendirilmesi önerisi nedeniyle gerçekleşti

Başka Gazete yazarı Selahattin Adıgüzeller‘in yazısında yer alan bilgilere göre CHP Grubu, çöp konteynerlerinin yılda dört kez yıkanması ve her işlem için hane başına 136 lira alınmasını önerdi. Öneriye göre, toplamda yıllık 544 lira ücret talep edilecek. Bu öneri, her ilçe belediyesinin uyguladığı ücretsiz temizlik hizmetinin yerine, kullanıcıların bu hizmetin bedelini ödemesi anlamına geliyor.

AKP KARŞI ÇIKTI

AKP Grubu, öneriye itiraz ederek, temizlik işlemlerinin belediye tarafından ücretsiz olarak yapılması gerektiğini savundu. Yıldırım Belediyesi’ni örnek gösteren AKP üyeleri, bu uygulamanın devam etmesini istediklerini belirttiler.

OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ

Ancak, öneri mecliste oy çokluğu ile kabul edildi. Şimdi gözler, bu kararın nasıl uygulanacağına çevrildi. Çöp konteynerlerinin temizliği için tahsil edilecek ücretin hangi fatura kalemine yansıtılacağı, tek aileli müstakil evlerde mi yoksa çok daireli apartmanlarda mı toplanacağı gibi sorular gündemde. Vatandaşların ödemeyi yüksek bularak temizlik işlemini kendileri yapma yoluna gidip gitmeyecekleri ise belirsizliğini koruyor.

Meclis kararı kabul edilse de, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın bu kararı nasıl uygulayacağına dair henüz net bir açıklama yapılmadı.

Haber Merkezi