CHP’li Öztürk fahiş GSM faturalarını Meclis gündemine taşıdı: “Fiyatlar neye göre belirleniyor”

CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, fahiş GSM operatör fiyatlarına dair Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne Araştırma Önergesi verdi. Öztürk, GSM operatörlerinin fiyat tarifelerinin neye göre belirlendiğini ce haksız fiyat uygulanıp uygulanmadığını sordu.

CHP’li Öztürk fahiş GSM faturalarını Meclis gündemine taşıdı: “Fiyatlar neye göre belirleniyor”
Yayınlama: 19.09.2024
A+
A-

CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, GSM operatörlerinin aylık tariflerine yaptığı sürekli zamlarla ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne Araştırma Önergesi verdi.

Ekonomik krizin faturası halka kesilirken, vatandaş en temel ihtiyaçlarından vazgeçmek zorunda kalıyor” diyen Öztürk, 2024 yılında iletişimin herkes için en temel ihtiyaçlardan biri olduğunu söyledi. GSM operatörlerinin kestiği fahiş faturaların yurttaşları isyan etme noktasına getirdiğini söyleyen Öztürk, ” Operatoör Soygunu’na karşı TBMM Başkanlığı’na Araştırma Önergemizi sunduk. Halkımız neyden dertliyse biz de ondan dertliyiz. Kimse kendini yalnız ve çaresiz hissetmesin, biz buradayız!” dedi.

“FİYAT TARİFELERİ NEYE GÖRE BELİRLENİYOR?”

GSM operatörlerinin müşterilerine sunduğu tarifelerin neye göre belirlendiğinin, tarifelere haksız fiyat uygulanıp uygulanmadığının ve fahiş fiyatların vatandaş üzerinde etkilerinin araştırılması amacıyla verilen önergede şu ifadeler yer aldı:

“İletişim ve teknoloji çağında cep telefonu ve internet kullanımı artık bir lüks değil, ihtiyaç halini almıştır. Türkiye’nin bozulan ekonomisi ve bunun neden olduğu enflasyon sonucunda alım gücü iyiden iyiye düşen vatandaş, internete erişimde de sıkıntı yaşamaktadır. Özellikle GSM operatörlerinin fiyat tarifelerini her ay güncellemesi, vatandaşa yüklü faturalar gelmesine neden olmaktadır. GSM operatörlerinin müşterilerine sunduğu tarifelerin neye göre belirlendiğinin, tarifelere haksız fiyat uygulanıp uygulanmadığının ve fahiş fiyatların vatandaş üzerinde etkilerinin araştırılması amacıyla Anayasamızın 98’inci, TBMM İçtüzüğünün 104 ve 105’inci maddelerine dayanarak Meclis Araştırması açılmasını saygılarımla arz ederim.”

Haber Merkezi