İsrail’in çağrı cihazı saldırılarında ölü sayısı 12’ye yükseldi

Lübnan Sağlık Bakanı Firas El Abyaz, ülkesindeki çağrı cihazı saldırılarında ölü sayısının 12 kişiye çıktığını açıkladı. El Abyaz, saldırılarda yaralananlardan bazılarının durumunun da kritik olduğunu söyledi.

İsrail’in çağrı cihazı saldırılarında ölü sayısı 12’ye yükseldi
Yayınlama: 18.09.2024
A+
A-

Lübnan Sağlık Bakanı El Abyaz, ülkesinde meydana gelen çağrı cihazı patlamalarına ilişkin açıklama yaptı. El Abyaz, patlamalarda ölen Lübnanlı vatandaşların sayısının 12’ye çıktığını belirtirken saldırılarda yaralananlardan bazılarının durumunun yüz yaralanmaları nedeniyle kritik olduğunu bildirdi.

Öte yandan El Abyaz, Lübnan’a tıbbi yardım sevkiyat yardımında bulunacağını bildiren Suriye, Mısır ve İran ve tüm ülkelere teşekkürlerini iletti.

Lübnan genelinde meydana gelen patlamaların ardından Irak’ın gönderdiği ilk yardım sevkiyatının ulaştığını kaydeden El Abyaz, Irak’tan 20 doktor ve sağlık çalışanının Beyrut havalimanına geldiğini ve 15 tonun üzerinde yardımın alındığını kaydetti.

Lübnan medyası daha önce yaptığı açıklamalarda, İsrail’in gerçekleştirdiği siber saldırılar nedeniyle, Lübnan’ın bazı bölgelerinde iletişim cihazlarının patlaması sonucu biri kız olmak üzere 8 Lübnanlının hayatını kaybettiğini ve çok sayıda insanın yaralandığını bildirmişti.

ANKA