Ergin Ataman’dan ‘pankart’ açıklaması: “En sert şekilde tepkimi gösterdim”

Geçtiğimiz EuroLeague şampiyonu Panathinaikos, Maccabi’ye karşı oynadığı hazırlık maçında 88-75 mağlup oldu. Maçın son çeyreğinde Panathinaikos taraftarları tarafından açılan “50 yıllık hukuksuz işgali kimse unutmuyor” pankartı, maçın önüne geçti. Panathinaikos koçu Ergin Ataman, pankartı protesto etmek için sahaya girerek hakemlere sert tepki gösterdi ve kendisini oyundan atmaları yönünde talepte bulundu. Ataman, spor salonlarının siyasetten uzak, dostluk ve barış ortamları olması gerektiğini vurgulayarak, tepkisini bu şekilde dile getirdiğini açıkladı.

Ergin Ataman’dan ‘pankart’ açıklaması: “En sert şekilde tepkimi gösterdim”
Yayınlama: 17.09.2024
A+
A-

Geçtiğimiz EuroLeague sezonunun şampiyonu Panathinaikos, yeni sezon öncesi hazırlık maçında Maccabi ile karşı karşıya geldi. Maçın sonucu Maccabi’nin 88-75 galibiyetiyle tamamlandı.

Lefkoşa’daki karşılaşmanın son çeyreğinde, Panathinaikos taraftarlarının bulunduğu tribünde dikkat çekici bir pankart açıldı. Pankartta, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yılına atıfla “50 yıllık hukuksuz işgali kimse unutmuyor” ifadeleri yer aldı.

Panathinaikos’un koçu Ergin Ataman, pankartın açılmasının ardından sahaya girerek hakemlere sert bir şekilde tepki gösterdi. Ataman, hakemlerin kendisini maçtan atmasını talep etti.

“TEPKİMİ EN SERT ŞEKİLDE GÖSTERDİM”

Görüntüler sosyal medyada gündem olurken, Ataman konuya dair açıklama yaptı.

Ergin Ataman, Panathinaikos-Maccabi maçındaki pankarta ilişkin olarak, “Gördüğümüz misafirperverliğe yakıştıramadığım bir siyasi pankart açıldı. Tepkimi en sert şekilde gösterdim” ifadelerini kullandı.

Dostluğun ve sporun hakim olması gereken salonda bir grup tarafından siyasi pankart açıldığını ve duruma dikkat çekmek için en sert şekilde tepkisini gösterdiğini dile getiren Ataman, şöyle konuştu:

“Spor salonları siyasetin değil, dostluğun ve barışın yeridir. Bu pankartı açan insanların, ilk günden bu yana burada bana ve takımıma sevgi gösteren binlerce insanın duygularını etkilemeyeceğini biliyorum. Bizim onlarla aramızda her zaman çok özel bir sevgi olacak. Yine aynı şekilde yaşanan ne olursa olsun, buradaki gerçek basketbolseverlere olan sevgim her zaman aynı kalacak. Çünkü bizi onlarla bir araya getiren en güçlü şey Basketbol sevgimiz. İnanıyorum ki kazanan hep spor ve dostluk olacak.”

Haber Merkezi