İnegöl Belediyesi’nden her öğrenciye 5 bin TL burs

İnegöl Belediyesi’nin üniversite öğrencilerine yönelik gerçekleştirdiği eğitim yardımları için başvurular 19-30 Eylül tarihleri arasında alınacak. Belediye Başkanı Alper Taban, her öğrenciye 2 taksit şeklinde toplam 5 bin TL olmak üzere, bin öğrenciye 5 milyon TL eğitim yardımı yapılacağını açıkladı.

İnegöl Belediyesi’nden her öğrenciye 5 bin TL burs
Yayınlama: 17.09.2024
A+
A-

İnegöl Belediyesi’nin 2024-2025 eğitim öğretim yılı üniversite öğrencilerine yönelik eğitim yardımı başvuruları başlıyor.

Lisans ve ön lisans eğitimini sürdüren bin öğrenciye Kasım ve Ocak aylarında iki taksit halinde toplamda 5 bin TL eğitim yardımı yapılacağı açıklandı. bin 500 ilk ve ortaokul öğrencisine de biner TL’lik kırtasiye çeki yardımı yapıldığını kaydeden Başkan Taban, toplamda 6,5 milyon TL eğitim yardımı gerçekleştirileceğini söyledi.

Başkan Taban başvuruların nasıl yapılacağını şöyle açıkladı:

“19-30 Eylül tarihleri arasında online olarak başvuruları alacağız. İnegöl Belediyesi e-belediye sayfasında yer alan e-başvuru sayfasından başvurularını yapabilecekler. Buradaki alanları eksiksiz ve doğru şekilde doldurmalarını istiyoruz öğrencilerden. Bir aileden iki öğrenci varsa birine yardım yapılabiliyor. İkametin İnegöl’de olması gerekiyor. Hem lisans hem de ön lisans öğrencilerimiz başvuru yapabilecekler. Başvuru sonuçları da yine aynı portal üzerinden açıklanacak. Eğitim yardımları her yıl olduğu gibi yine bahar ve güz dönemlerinde iki taksit şeklinde Kasım-Ocak aylarında öğrencilerimizin hesaplarına yatırılacak. Eğitime yönelik daha başkaca katkı ve desteklerimiz de var. Yeri geliyor yeni bir eğitim yuvası için arsa desteği sağlıyoruz, yeri geliyor okul bahçelerinin bakım ve temizliği yapılıyor.”

İHA