CHP’li belediye başkanının makam odasına haciz: “Bu bir itibarsızlaştırma projesidir”

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, geçmiş dönemden devralınan borçlar nedeniyle makam odasının haczedilmesine ilişkin “Bu, Tarsus Belediyesi’nin 2024 yılının 1 Nisan’ından sonra kalan bir borç değildir, bizden önceki dönemden kalan durumun sonucudur. 10 milyon 800 bin TL’lik bir borcun başkanlık makamından başkanın koltuğunu, sandalyesini, masasını götürerek tahsil edilemeyeceği herkesin bildiği bir gerçektir. Bu bir itibarsızlaştırma projesidir” dedi.

CHP’li belediye başkanının makam odasına haciz: “Bu bir itibarsızlaştırma projesidir”
Yayınlama: 11.09.2024
A+
A-

Tarsus Belediyesi’ne bugün Tarsus İcra Müdürlüğü tarafından haciz işlemi uygulandı. Tarsus Belediye Başkanı Haluk Boltaç, yapılan haciz işlemlerini “art niyetli” ve “itibarsızlaştırma projesi” olarak değerlendirdi. Başkan Boltaç, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, işlemlerin yalnızca Tarsus Belediyesi’ni değil, tüm Tarsus halkını hedef aldığını öne sürdü.

Başkan Boltaç, Tarsus Belediyesi’nin Avukat İsmail G.’nin vekil olduğu dosyalarda toplam anapara borcunun 5 milyon 476 bin 500 TL olduğunu belirtti. Ancak, bu ana paranın icraya verilerek 10 milyon 800 bin TL’ye çıkarıldığını iddia etti. Boltaç, borçların yapılandırılması için yapılan taleplerin reddedildiğini ve haciz işlemlerine başlanıldığını ifade etti.

“BU, İTİBARSIZLAŞTIRMA PROJESİDİR”

Boltaç, haciz işleminin art niyet taşıdığını belirterek, “Bugün yapılan haciz yalnızca Tarsus Belediyesi’ne değil, her bir vatandaşımıza yapılmıştır. Bu borcun başkanlık makamından tahsil edilemeyeceği herkesin bildiği bir gerçektir. Bu bir itibarsızlaştırma projesidir” şeklinde konuştu.

Başkan Boltaç, itibarlarının makamdan değil halktan geldiğini vurguladı. “Biz itibarımızı ne oturduğumuz koltuktan ne makamdan alıyoruz. Biz dün olduğu gibi bugün de tüm engellemelere rağmen daima Tarsus’a hizmet etmeye devam edeceğiz. Hiçbir olumsuzluk bizi engelleyemez” dedi.

“YAPILANLAR BİZİ YILDIRAMAZ”

Açıklamasında, borçların önceki döneme ait olduğunu ve mevcut dönemin bu borçlar yüzünden hedef alındığını belirten Boltaç, önceki döneme ait dava dosyalarının da incelenmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, kendisinin faize ödeme gücünün olmadığını ve emekli olan işçilerin hakedişlerinin eksiksiz ödenmesini sağladığını ekledi.

Boltaç, “Bizi makamlar, mevkiler yıldıramaz. Daha çok sahaya çıkar, daha çok vatandaşıma dokunurum. Yapılan hiçbir şey bizi yıldıramaz” şeklinde konuştu ve Tarsus halkının kendisinin her zaman yanında olacağına inandığını belirtti.

Haber Merkezi