İnegöl’de her derde deva aronya hasadı başladı: Çiftçiler çözüm bekliyor

Bursa’nın İnegöl ilçesinde bin dekar alanda yetiştirilen aronya hasadı başladı. İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, genç çiftçiler Samet Özcan ve Emircan Baydur’un yetiştirdiği Bahçekaya Mahallesi’nde aronya bahçesini ziyaret etti.

İnegöl’de her derde deva aronya hasadı başladı: Çiftçiler çözüm bekliyor
Yayınlama: 09.09.2024
A+
A-

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, bin dekar alanda yetiştirilen aronyaların hasadı heyecanla başladı. İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, genç çiftçiler Samet Özcan ve Emircan Baydur’un emek verdiği Bahçekaya Mahallesi’ndeki aronya bahçesini ziyaret ederek, hasat sürecinin başladığını duyurdu.

Ziraat Odası Başkanı Çelik, İnegöl’deki aronya üretiminin genişlemeye devam edeceğini belirtti. Aronyanın tanıtımı konusunda yaşanan sıkıntılara dikkat çeken Çelik, “Aronya, çok faydalı bir meyve olmasına rağmen henüz yeterince pazar bulabilmiş değil. Ancak, burada üretilen ürünlerin tamamı satılmış durumda. Önceki belediye başkanına da bu sorunu iletmiştim, şimdi ise yeni başkan Mustafa Bozbey’e durumu açıkladım ve kendisini hasada davet ettim. Aronya, genellikle ormanlık alanlarda yetişiyor ve toprağın verimliliğini artırıyor. Pazar sorununu çözdüğümüzde, İnegöl’de önemli bir üretim kapasitesine ulaşacağız” dedi.

Genç çiftçi Samet Özcan ise, çiftçiliğe olan ilgilerini vurgulayarak, “Gençler olarak tarım sektörüyle bağlarımız zayıflamıştı. Kuzenimle birlikte bu işe girme kararı aldık ve çok güzel sonuçlar elde ettik. Aronya, doktorlar tarafından ‘yüzyılın meyvesi’ olarak tanımlanıyor ve birçok sağlık sorununa fayda sağladığı söyleniyor. Talep henüz yeterli düzeyde değil, ama müşteri bulma konusunda ilerleme kaydettik ve umutluyuz” şeklinde konuştu.

İHA