Yenişehir Devlet Hastanesi’ndeki hekim hizmeti ve randevu aksaklıklarına CHP’den tepki

CHP Yenişehir İlçe Başkanı Deniz Dörtkardeşler, Yenişehir Devlet Hastanesi’ndeki doktor ve personel eksiklikleri nedeniyle yaşanan sıkıntılara dikkat çekti. Dörtkardeşler, hastanede göz, göğüs, kardiyoloji, cildiye, enfeksiyon ve fizik doktorlarının eksik olduğunu belirterek, bu sorunların acilen çözülmesini ve ilgili yetkililere konunun iletileceğini duyurdu.

Yenişehir Devlet Hastanesi’ndeki hekim hizmeti ve randevu aksaklıklarına CHP’den tepki
Yayınlama: 26.08.2024
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yenişehir İlçe Başkanı Deniz Dörtkardeşler, ilçedeki Devlet Hastanesi’nde yaşanan doktor ve personel eksikliği ile ilgili basın açıklamasında bulundu. Dörtkardeşler, hastanede son günlerde yaşanan randevu ve hekim hizmetlerindeki aksaklıkların ciddi bir sorun haline geldiğini belirtti.

Dörtkardeşler, açıklamasında, “Son günlerde ilçemiz Devlet Hastanesi’nde randevu ve hekim hizmetlerinde büyük sıkıntılar yaşanmaktadır. İlçe halkımız bu konuda ciddi şikayetlerde bulunmakta ve çaresizliklerini sıkça dile getirmektedir. Bu sıkıntılar, halkımızın sokakta, kahvehanede, esnaf dükkanında bize aktardığı bir sorun haline gelmiştir” dedi.

“ŞEHİR HASTANELERİ ÇÖZÜM SUNMUYOR”

Yenişehirli vatandaşların şehir dışındaki hastanelere gitmek zorunda kaldığını vurgulayan Dörtkardeşler, “Sağlıkta devrim yapacağız diyenler, bu piyasacı anlayışla sistemi içinden çıkılmaz bir hale getirmiştir. Şehir Hastaneleri, sorun çözülmesi gereken yerler olarak tanıtılırken, gerçek anlamda bir çözüm sunamamaktadır. Hasta garantili hastanelerde randevu almak neredeyse imkansız hale gelmiş, hastalar ve yakınları adeta torpil arayacak duruma gelmiştir” ifadelerini kullandı.

BAZI BÖLÜMLERDE DOKTOR EKSİK

Yenişehir Devlet Hastanesi’nde göz, göğüs, kardiyoloji, cildiye, enfeksiyon ve fizik doktorlarının eksik olduğunu belirten Dörtkardeşler, bu alanlarda kadro eksikliği yaşandığını ve bu durumun halkın sağlık hizmetlerinden yeterince yararlanmasını engellediğini söyledi. Dörtkardeşler, “İlçemizde doktor eksiklikleri bir an önce giderilmeli ve hastanemizde eksik olan uzman doktorlar göreve başlamalıdır. CHP Yenişehir İlçe Başkanlığı olarak bu konunun takipçisi olacağız” dedi.

Deniz Dörtkardeşler, konuyu ilgili yetkililere iletmek ve çözüm arayışında bulunmak üzere ilçe başkanlığı ve il başkanlığı ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i bilgilendireceklerini açıkladı.

“BURSA’NIN TAMAMINDA SORUN VAR”

Basın açıklamasına katılan CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş ise, Yenişehir’de yaşanan bu sorunun Bursa’nın her tarafından yaşandığını söylerken, yapımı yıllardır devam eden Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi’nin henüz açılmamış olmadığını hatırlatarak, “Şimdi sağlıkla ilgili gelinen noktada vatandaşlarımızın en çok bize şikayet ettikleri, ulaştırdıkları durum randevu alamamaları. Yatak sayısının yetmediği, yoğun bakım eksikliğinin olduğunu belirtiyorlar ve Bursa’da ciddi şekilde bu sağlık sistemi artık çürümüş durumda. Her gün geçtikçe de bu sorunlar derinleşmeye devam ediyor.” dedi.

Sağlık Bakanlığı’nın çağrıları dikkate alarak Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi’ni ve Muradiye Memleket Hastanesi’ni açması gerektiğini belirten Yeşiltaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün Yenişehir’de eksik olan hekimden tutun personeline ve cihazlara varana kadar bir an önce buradaki sorunları çözün. Vatandaşlarımızın en kutsal hakkı olan yaşam hakkını, sağlık hakkını teslim edin ve buralarda sağlık sorunlarını çözün. Defalarca Sağlık Bakanlığı’nı uyarıyoruz. Kaç tane sağlık bakanı değişti, bu ülkede bir türlü bu sağlık sisteminde olan aksaklıklar değişmedi. Sizleri tekrar tekrar uyarıyoruz. Vatandaşlarımızın daha rahat sağlık hizmetine ulaşabilmesi için gerekli çözümleri üretin diyoruz.”

Haber Merkezi