Başkan Özdemir’den sokak hayvanları açıklaması: “Can dostlarımıza sahip çıkacağız”

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, sokak hayvanlarının öldürülmesine dair yaptığı açıklamada, “Bir belediye başkanı olarak, hiçbir canlının hayatına son verme hakkımız olmadığını düşünüyorum” dedi.

Başkan Özdemir’den sokak hayvanları açıklaması: “Can dostlarımıza sahip çıkacağız”
Yayınlama: 03.08.2024
A+
A-

Nilüfer’in Çamlıca Mahallesi’nde düzenlenen pazar yeri açılışında, sokak hayvanlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Şadi Özdemir, Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılacan değişiklikleri değerlendirdi.

Özdemir, Nilüfer Belediyesi’nin sokak hayvanlarına yönelik sürekli destek sağladığını belirterek, barınma, tedavi ve kısırlaştırma hizmetlerini sürdürdüklerini vurguladı.

Yeni kanun teklifi ile ötenazi uygulamalarına geçilmesinin öngörüldüğüne dikkat çeken Özdemir, bu uygulamanın kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Özdemir, “Meclisten geçen kanun teklifine göre, bir şekilde ötenazi uygulamamızı istiyorlar. Nilüfer Belediye Başkanı olarak, hiçbir canlının canını alma hakkına sahip olmadığımızı düşünüyorum. Buradan bir kez daha can dostlarımıza sahip çıkacağımızı söylüyorum. Herkesi de buna davet ediyorum” dedi.

Haber Merkezi