Özgür Özel Bursa’da: “CHP’li belediyenin Bursa’da hizmet etmesi engelleniyor”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarihi Bursa Büyükşehir Belediyesi binasında yurttaşlara seslendi. Özel, “Bursa’da hizmet etmeni engelliyor, paralarına el koyuyorum, diyor. Bu Bozbey’e oy veren vermeyen herkese meydan okumadır.” dedi.

Özgür Özel Bursa’da: “CHP’li belediyenin Bursa’da hizmet etmesi engelleniyor”
Yayınlama: 26.07.2024
A+
A-

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bursa ziyaretleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi Tarihi Binası’nda yurttaşlara seslendi.

Özel’in konuşmasında satırbaşları şöyle:

-Her birinize 31 Mart’taki oylarınız için teşekkür ediyorum. Büyükşehir gibi bizi keyfe boğan Osmangazi Belediye Başkanlığını kazanan meslektaşım Erkan Aydın’ı ziyaret edeceğim. Mustafakemalpaşa’dan başladım, Gemlik’te bitireceğim.

-Yeni belediyeler ve Büyükşehir’i kazandık. Bu CHP’nin halkı gözeten belediyecilik anlayışının, efsane hizmetlerinin il genelinde talep edildiğini gösteriyor.

-İlk toplantıda Bursa’da su ücretlerine yüzde 25 indirim yapıldı. Bu çok önemli bir hizmetti. Elektrik fiyatları almış başını gitmişken, elektrik üretimi, su dağıtımı için çok önemli zamandayken yüzde 25’lik indirim, emeklilere verdiği destek çekleri, otoparkları ücretsiz hale getirmesini, makam aracını satıp toplu taşımaya araçlar kazandırmasını, toplu taşımayı 24 saat kesintisiz hale getirmesini, deniz taşımacılığı hizmetlerini başlatmasını, halk plajı uygulamalarını ayrı ayrı takdir ediyorum. Hem CHP grubuna, hem de Bursa’ya hizmet etmek için görevlendirilmiş Meclis üyelerini kutluyorum.

-Biraz önceki sunumda 4 buçuk milyarlık devralınan SGK borcunu gördük. Devralınan günden sonra SGK’ların ödendiğini ve 3 buçuk milyara yakın SGK borcunun bu yönetimden tahsis edilmek istendiğini gördük. AK Parti diyor ki, belediyeler bu kadar borç batağındayken, kendi yönetimindeki belediyelerden birikmiş, almamış. Bozbey’e diyor ki faiziyle birlikte öde. Sen çok iş yapıyorsun. Bursa’da hizmet etmeni engelliyor, paralarına el koyuyorum, diyor. Bu Bozbey’e oy veren vermeyen herkese meydan okumadır. Her görüşten insana fatura çıkarmaktadır. Emekliye verdiği zar zorluk zam 33 milyar, yandaş şirketlerinin sildiği borç 660 milyar. Size para bulamam diyor, emekliyi aç bırakıyor.