Yurt dışı çıkış harcına zam ertelenebilir

AKP’li kaynaklar, yurt dışı çıkış harçlarına gelecek olan zammın ertelenebileceğini ifade etti.

Yurt dışı çıkış harcına zam ertelenebilir
Yayınlama: 30.06.2024
A+
A-

Yurt dışı çıkış harcının artırılmasıyla ilgili yeni alternatifler AKP yönetimi ve ilgili bakanlıkların katıldığı toplantılarda ele alındı.

Türkiye Gazetesi’nden Yücel Kayaoğlu’nun haberine göre, tartışmalarda, harç artışı durumunda öğrenciler, hac ibadeti için yurt dışına çıkanlar ve sınır ticareti yapanların muaf tutulması önerildi. Artışın ertelenmesi seçeneği de gündemde.

Mevcut düzenlemeye göre, çıkış tarihi itibarıyla yurt dışında oturma izni bulunanlar, ticari amaçla yük ve yolcu taşımacılığı yapan kara, deniz, hava ve demir yolu araçlarının mürettebatı ile 7 yaşını doldurmamış olanlar yurt dışı harcından muaf tutuluyor.

EKİM AYINA ERTELENEBİLİR

Önerilerin önümüzdeki hafta yapılacak kabine toplantısında değerlendirilmesi bekleniyor. AKP kaynakları, yurt dışı çıkış harcının 3 bin liraya çıkacağı iddialarının doğru olmadığını belirterek, “150 lira olan mevcut harç ekonomik gerçeklerle uyuşmuyor. Artış yapılacaksa, toplumsal hassasiyetleri dikkate alarak adım atacağız. Bu düzenlemenin ekim ayına ertelenmesi de alternatifler arasında” açıklamasında bulundu.

Haber Merkezi