CHP Bursa Örgütü bayramlaştı

CHP Bursa Örgütü bugün geleneği bozmayarak Özgen Çay Bahçesi’nde bayramlaştı.

CHP Bursa Örgütü bayramlaştı
Yayınlama: 15.06.2024
A+
A-

Cumhuriyet Halk Parti Bursa İl Örgütü, bu yıl da geleneği bozmayarak Kültürpark Özgen Çay Bahçesi’nde partililerle bayramlaştı.

Bayramlaşma törenine Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, Bursa milletvekilleri Orhan Sarıbal ve Hasan Öztürk, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

“HALKÇI UYGULAMALARI HAYATA GEÇİRMEYE BAŞLADIK”

Yeşiltaş bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin cevherinde yatan halkçılıktır. Halkçılık olmadan Cumhuriyet Halk Partisi olmaz. Bunun için, 47 yıl aradan sonra kazandığımız Bursa’da ve kazandığımız ilçelerimizde halkçı uygulamaları hemen hayata geçirmeye başladık.” dedi.

Yeşiltaş, bir sonraki seçimlerde Büyükşehir’i, Osmangazi’yi, Nilüfer’i, Gemlik’i, Mudanya’yı, Mustafakemalpaşa’yı, Harmancık’ı örnek gösterip, Bursa’nın tüm ilçelerinde altı oklu bayrağı dalgalandıracaklarını söyledi.

GAZZE’DEKİ KATLİAMLARI KINADI

Yeşiltaş’tan sonra konuşmasını yapan Bozbey, Bozbey, “Bir arada olduğumuzda neleri başarabileceğini gösterdik. Şimdi sıra bu birlikteliği koruyarak daha güzel günleri inşa etmekte. Bunu da başaracağız. Hepinizi saygıyla selamlıyorum, kurban bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum . Dünyanın tüm coğrafyalarında savaşların olmadığı, barışın hüküm sürdüğü, insan haklarının ihlal edilmediği, Gazze’de yaşanan dramı ve katliamları kınayarak son bulmasını diliyorum.” dedi.

PROJELERDE ÖNCELİK İNSAN OLACAK

Bursa’da 31 Mart akşamı başlatılan gülümseme yolculuğunun devam ettiğini söyleyen Bozbey, ekiplerinin tamamına yakının belli olduğunu, adın adım ince işçiliğe başlayacaklarını ifade ederek, “Bursamızı yeşiliyle, altyapı ve üst yapısıyla, kültür ve sanatıyla , tarihi ve dokusuyla daha yaşanabilir bir kent yapacağız. Bunu hep birlikte başaracağız. İnsanı öncelemeyen hiçbir projenin içinde olmayacağız.” şeklinde konuştu.

“HIZLI BAŞLADIK”

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın ise, “Bugün 75. gün. Mazbatayı aldıktan itibaren 70. gün. 5 yılın 5 gün gibi geçeceğini bildiğimiz için hızlı başlamaya gayret ettik.” dedi.

“SOKAKTAKİ CANLARIMIZ İÇİN PROTOKOL İMZALADIK”

İlk kreşi 55. gün, Halk Lokantası’nı 70. gün açtıklarını, bayramdan sonra da açılış ve temel atmaların devam edeceğini ifade eden Aydın, “Türkiye’nin önemli gündemlerinden biri de biliyorsunuz sokaktaki canlarımız. Canlarımız için uyutmayalım, kısırlaştıralım diyerek Veterinerlik Fakültesiyle protokol imzaladık. 4 ve 5. sınıf öğrencileri bizim hayvan barınağımızda haftada 2 gün ağırlıklı kısırlaştırma, ameliyat ve diğer işlemlere katılacaklar. Onların da bir can olduğunu unutmadan bu işi çözmek için protokol imzaladık.” şeklinde konuştu.

ERKEN SEÇİMİ İLAN ETTİ

Bayramdan sonra kadınlara da ücretsiz jimnastik salonu açacaklarını dile getiren Aydın sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bunlar neden önemli? Bu seçim 2028’de olmaz. Bana göre erken olacak. Erken seçimi ilan etmiş olduk. Erken seçim geldiğinde bakılacak olan yerler belediyelerin icraatleridir. İyi iş yaptıysak insanlar ‘bu CHP memleketi yönetebilir, anahtarı onlara verelim’ diyecek. Ben bunların böyle olacağına inanıyorum. Bursa’nın her yerinde güzel çalışmalar oluyor. Gerçekten değişime ihityaç var. 22 yıllık iktidarın devam etmesinin çok ağır sonuçları olacak. Biz bütün toplumun her kesiminin rahatlaması için çalışacağız. Hep birlikte başaracağız.”

Haber Merkezi