İnegöl’de altın madeni arama çalışmalarına köylülerden tepki

Bursa’nın İnegöl ilçesinde MTA tarafından yapılan altın antimuan arama çalışmalarına bölge halkından tepki geldi. Ormanda yaşanan talanının insan sağlığına ve doğaya zarar vereceğini belirten CHP İlçe Başkanı Zemci Şahin ve köylüler, sulama göletinin kirleneceği ve orman kesiminin ise sele sebep olacağı endişesi yaşadıklarını, çalışmalara son verilmesi gerektiğini söyledi.

İnegöl’de altın madeni arama çalışmalarına köylülerden tepki
Yayınlama: 14.06.2024
A+
A-

Bursa’nın İnegöl ilçesi Eymir ve Sülüklü Köyü bölgesindeki dağlık ve ormanlık alanda, 12 Haziran çarşamba günü Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) kurumuna ait araçlarla altın antimuan aranmasına başladı.

Köylülerin bilgilendirmesi üzerine maden sahasına giden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Zemci Şahin ve yönetim kurulu üyeleri, sondaj çalışmalarını yerinde gözlemledi.

Köy muhtarlarının ve köylülerin maden ormanlık alanda maden aranacağından haberinin olmadığını belirten Şahin, “Orman talan ediliyor ama köylünün, muhtarın haberi yok. Ormandan yollar açılarak çalışmalar devam ediliyor, sondaj vuruluyor” dedi.

Bölgede yapılan çalışmaların insan sağlığına, doğada yaşayan canlılara ve çevreye vereceği zararların boyutunun yetkili kurumlarca incelenmesi gerektiğini vurgulayan Şahin, köylülerin endişelerini dile getirdi.

Ormanda yapılan düz kesime tepki gösteren köylüler, sulama göletinin kirleneceği, sulama ve içme sularının zarar göreceğini söylüyor.

Ormanların kesilmesinin köyde sele sebep olacağını söyleyen köylüler, maden arama çalışmalarına son verilmesini istiyor.

Haber Merkezi