Bursa’daki salıncak kazası davasında yeni gelişme: Havada söylendiği gibi rüzgar yoktu

BURSA (İHA) – Bursa’da zincirli döner salıncak kazasının sorumluları hakim karşısına çıktı. 10 dan fazla kişinin hafif şekilde yaralandığı kazanın ardından makinist ile işletmenin genel müdürü hakkında “Taksirle yaralama” suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istendi. Salıncağın makinisti hakim karşısında yaptığı savunmada “Salıncağı çalıştırdığımda rüzgar yoktu, birden esmeye başladı. Salıncağın koltukları ağaç dallarına temas edince butona basıp durdurdum” dedi.

Bursa’daki salıncak kazası davasında yeni gelişme: Havada söylendiği gibi rüzgar yoktu
Yayınlama: 08.06.2024
A+
A-

Geçtiğimiz yıl Nisan ayında Reşat Oyal Kültürparkı’ndaki lunaparkta meydana gelen olayda salıncakların zinciri birbirine dolandı. Görevlinin acil butonuna basarak durdurduğu olayda 8 kişi hafif yaralandı.

Olay sonrası işletmenin genel müdürü Salih T. ve salıncağın makinistliğini yapan Koray K.’yi gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yqargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Savcılık soruşturması sonrası haklarında, 27’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde, ‘Taksirle yaralama’ suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istenen sanıkların yargılanmasına başlandı.

“SALINCAK AĞAÇLARIN DALINA ÇARPTI”

Duruşmada savunmasını yapan Salih T., kaza anında lunaparkta olmadığını söyleyerek, “Bu salıncak sekolindir. Bakımları ise Türkiye Makina Mühendisleri Odası tarafından sürekli ve düzenli olarak yapılmaktaydı. O gün salıncakları Koray K. çalıştırıyordu. Kaza ise salıncakların, çevresinde bulunan ağaçların dalına çarpması sonucu, telaşa kapılan görevli arkadaşımın, salıncağı aniden durdurması sonucu zincirlerinin birbirine dolanmasıyla meydana geldi” diye konuştu.

BERAATİNİ İSTEDİ

Tutuksuz sanık Koray K. ise savunmasında, “Salıncakları çalıştırdığım dakikada olumsuz hava koşulu yoktu. Ne zaman ki salıncakların hızı artmaya başladı, o sırada rüzgar çıktı. Salıncaklar çevrede bulunan ağaçların dalına çarpınca tehlike oluşturdu. Ben de durdurmak için acil butonuna bastım. Daha sonra yaralılara ilk müdahaleyi kendim yaptım. Suçsuzum. Beraatimi istiyorum” dedi.

“RÜZGAR ESMEDİ”

Olay sırasında eşiyle birlikte salıncakta olan C.K. ise söylendiği gibi salıncak havadayken rüzgarın esmediğini emniyet kemerlerinin de bağlanmadığını söyledi. Salıncakların ağacın dalına çarptığını söyleyen C.K söylendiği gibi acil müdahalenin de olmadığını ifade etti.

Duruşmaya, mağdurların avukatı olarak katılan Cem Atlı ise “Kazanın olduğu sırada, makineyi kullanan görevlinin özen ve dikkat göstermediğini düşünüyoruz. Salıncaklar, 3-4 tur döndükten sora ağaçların dallarına çarptıktan sora durmuştur. Bu olayda, her iki sanığın da kusurlu olduğunu düşünüyoruz. Can kaybının olmaması mucize” dedi.

Mahkeme hakimi, eksik evrakın giderilmesi ve tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

Haber Merkezi