Bursa’da düzenlenen Sağlıklı Kentler Birliği toplantısında kayyum tepkisi

Bursa Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde bugün gerçekleşen Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği toplantısında konuşan Mersin Belediye Meclis Üyesi Feride Aslan Şahin, “Kayyum meselesi sadece bizim meselemiz değildir. Her kesimin, partinin ve topluluğun hayati derecede önemsemesi gereken bir durumdur. Her kesimin buna karşı tutum sergilemesi gerektiğine inanıyoruz” dedi.

Bursa’da düzenlenen Sağlıklı Kentler Birliği toplantısında kayyum tepkisi
Yayınlama: 04.06.2024
A+
A-

BursaTanık

Bursa Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde bugün gerçekleşen Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin (SKB) 41. Meclis Olağan Toplantısı’nda Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Feride Aslan Şahin kürsüde yaptığı konuşmada dün Hakkari Belediyesi’ne atanan kayyuma tepki gösterdi.

SKB toplantısında belediyeye atanan kayyuma dair kimsenin söz söylememesine de tepki gösteren Şahin, “Bu toplantıda birliğimizin atanan kayyumlara değinmesini beklerdim açıkçası. Ne yazık ki bunu duymadık” dedi.

“KAYYUM SADECE BİZİM MESELEMİZ DEĞİL”

Kayyumun demokrasiye vurulan bir darbe olduğunu ifade eden Şahin, Anayasanın 2. Maddesine göre Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik bir hukuk devleti olduğunu hatırlattı. Kayyum uygulamasının ise anayasal ilkeleri zayıflatan ve zedeleyen anti-demokratik bir uygulama olduğunu altını çizen Şahin, bunun bir irade gaspı olduğunu dile getirdi.

Şahin konuşmasını, “Kayyumun sosyal, ekonomik, her yönüyle ülkemize ve toplumumuza zarar getirdiği aşikardır. Ancak kayyum meselesi sadece bizim meselemiz değildir. Her kesimin, partinin ve topluluğun hayati derecede önemsemesi gereken bir durumdur. Her kesimin buna karşı tutum sergilemesi gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle yapılan yanlış uygulamadan bir an önce dönülmesini talep ediyoruz” sözleriyle sonlandırdı.

NE OLMUŞTU?

Hakkari’nin DEM Partili Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış, yürütülen bir soruşturma kapsamında Van’da gözaltına alınmasının ardından görevinden alındı. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ‘Akış’ın terör örgütü adını kullanarak sözde sorgulamalar yaptığı, terörist cenazelerini organize ettiği ve PKK adını kullanarak esnafı tehdit ettiği’ iddia edildi.

İçişleri Bakanlığı, “geçici tedbir ile görevden alınan” Akış yerine Hakkari Valisi Ali Çelik’in atandığını duyurdu.

Böylelikle Hakkari Belediyesi, 31 Mart seçimi sonrası kayyum atanan ilk belediye oldu.

31 Mart 2024’te yapılan seçimlerde DEM Parti adayı, yüzde 48,92 oyla birinci sırayı almıştı.

Haber Merkezi