Hakkari Belediyesi’ne atanan kayyum Bursa’da protesto edildi

Hakkâri Belediye Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış’ın gözaltına alınıp yerine kayyım atanması Bursa’da protesto edildi.

Hakkari Belediyesi’ne atanan kayyum Bursa’da protesto edildi
Yayınlama: 03.06.2024
A+
A-

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) 31 Mart’ta kazandığı Hakkari Belediyesi’ne üçüncü kez kayyım atandı. Hakkari Belediye Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış gözaltına alındıktan sonra görevden alınarak, yerine Vali Ali Çelik kayyım olarak atandı. Kayyım ataması Bursa’da protesto edildi.

Bursa’da Fomara Meydanı’nda yapılmak istenen basın açıklamasını polis engelledi. Basın açıklaması DEM Parti Bursa İl Başkanlığı önünde gerçekleşti. Basın açıklamasını Bursa Demokrasi Güçleri adına Mustafa Özçelik okudu.

Türkiye’nin tam anlamıyla skandallar ülkesi haline geldiğini ifade eden Mustafa Özçelik, “Henüz Van Belediyesi’ne gasp edilme girişimleri hafızalarda canlı iken daha Kobani kumpas davası hukuksuz ve saçma tutuklama kararının mürekkebi kurumamışken bugün sabah saatlerinde Hakkari Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış gözaltına alınmış, hemen sonrasında da İçişleri Bakanlığı tarafından belediyeye kayyum atanmıştır. Mehmet Sıddık Akış onurumuzdur, derhal serbest bırakılmalıdır”.

“KAYYUM REJİMİNİ TANIMAYACAĞIZ”

Alınan kayyum kararlarının demokrasinin tarihine kara bir leke olarak geçtiğinin altını çizen Özçelik, “Bizler de yerel seçimlerinde AKP-MHP ve Cumhur İttifakı olarak bir yenilgiyi daha kabul eden bir iradeyi tanımayacağız ve Hakkari ve Yüksekova belediyelerine kayyım atanmasının bir başka anlamı olmadığını belirtiyoruz. Çünkü kayyımların atanması, halkın iradesini gasp edilmesi demektir. Halka dayatılan ve yapılmak istenen bu kayyım rejimini tanımayacağız ve kayyum rejiminin yaygınlaştırılmasına karşı direneceğiz” şeklinde konuştu.

“HALK İRADESİNE DARBE VURMAKTIR”

Kayyım kararlarının halkın iradesine yapılan bir gasp olduğunu vurgulayan Özçelik, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Belediye hizmetinde olması gereken belediyelerin AKP-MHP tarafından rant ve talan amacıyla işgal edilmesine izin vermeyeceğiz. AKP-MHP’nin daha önce 31 Mart yerel seçimlerinde halkın iradesi ile seçilmiş olan Hakkari, Yüksekova ve Van Büyükşehir Belediyeleri gibi bir çok belediyesine kayyım atayarak el koyduğunu hatırlatmak isteriz. Halkın iradesine karşı yapılan kayyım uygulamaları demokrasiyi ve halkın seçilmiş iradesine bir darbe daha vurmaktadır.

AKP-MHP tarafından dile getirilen ve kayyım rejimini meşrulaştırmaya yönelik olarak basına servis edilen yumuşatma mesajları ve yumuşama adımlarının da bir aldatmaca ve kandırmaca olduğu açıktır. Ancak kamuoyunun gerçekleri bildiğini ve halkın iradesine yapılan bu gaspa karşı direneceğini ifade etmek isteriz.

“FAŞİZME GEÇİT VERMEYECEĞİZ”

Bu kararı verenler çok iyi bilsin ki; halklarımız için özgürlük yakındır o günler uzak değil. O günlerin mücadelesini daha kararlı bir şekilde yürüteceğimizin sözünü veriyoruz. Şunu bir kez daha söylüyoruz; faşizme asla geçit vermeyeceğiz. Faşizme karşı daha çok omuz omuza olmanın, daha çok dayanışmanın olması gerektiği biz zaman dilimindeyiz. Biz bu kayyım uygulamalarını tanımıyoruz. AKP-MHP uygulamalarıyla Türkiye’nin bir hukuk devleti olmasını engellemeye devam etmişlerdir.”

Haber Merkezi