Bursa’da özel sektör öğretmenlerinden taban maaş talebi

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası bugün Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yaptığı basın açıklamasında taban maaş uygulamasının geri getirilmesini talep etti.

Bursa’da özel sektör öğretmenlerinden taban maaş talebi
Yayınlama: 29.05.2024
A+
A-

Taban maaş ve güvenceli iş yaşamı talep eden öğretmenler, eylemlerini Türkiye’nin dört bir yanına taşıdı. Bursa’da da Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelen Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamanın ardından Fomara Meydanı’nda oturma eylemi yapıldı.

Açıklamada konuşan Azime Alpaslan, sendika olarak 3 yıldır özel öğretim kurumlarında kölelik koşullarının hüküm sürdüğünü dile getirdiklerini ancak Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu durumu izlediğini dile getirdi.

“BAKANIN HİÇBİR YETKİSİ YOK”

Bu düzenin son bulması gerektiğini söyleyen Alpaslan, “Yüz binlerce öğretmen, veliler, meslek örgütleri, öğrenciler, tüm toplum öğretmenler asgari ücretle çalıştırılmamalı derken MEB buna kulağını tıkayamaz. 2014 yılına kadar var olan taban maaş yasasını geri getirmeye yetkisi olmadığını söyleyen bir Bakanın hiçbir şeye yetkisi yok demektir. Bu yetkisizlik istifadan başka bir yola çıkamaz” şeklinde konuştu.

“SADECE EĞİTÜM BARONLARIN MUTLU EDİYORLAR”

Alpaslan, Milli Eğitim Bakanına şu soruları yöneltti:

Taban maaş uygulamasının geri gelmesinde engel nedir?

Kamuda kaç bin öğretmene ihtiyaç vardır? Bütçe budur diyerek atama yapmak öğretmeni çaresiz bırakarak özel sektöre yönlendirmek öğretmeni ucuz iş gücüne dönüştürme planının parçası mıdır?

Ücretli öğretmenliğin varlığı sizi rahatsız etmiyor mu?

Sadece eğitim baronlarını mutlu eden bir Bakan olmak nasıl bir duygu?

Yüz binlerce öğretmenin ve toplumun gözünde yalancı olmak sizi rahatsız etmiyor mu?

Alpaslan, taban maaş hakkının geri getirilmesi, sigortasız çalışan öğretmenler için denetimlerin artırılması ve belirli süreli sözleşmelerin bitmesi taleplerini açıkladı.

“MEB SORUNLARI ÇÖZMEK ZORUNDA”

Alpaslan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizler zorlu şartlara rağmen mesleğimizden vazgeçmiyoruz, kamusal eğitim terk edilirken yarattığınız sistemde eğitimin yükünü omuzluyoruz. Bizler MEB’in personeliyiz, bizler kamusal bir alanın emektarlarıyız. MEB bizim sorunlarımızı çözmek zorundadır.

Öğretmen Sendikası olarak ÖMK’nin önemine dikkat çekmek ve kararlılığımızı göstermek adına tüm üyelerimize, dostlara, eğitime dair kaygısı olan herkese çağrımızdır.

ÖMK’nin oylanacağı meclisin önündeki Milli Egemenlik Parkında bir eğitim nöbeti başlattık. Bu nöbet aynı zamanda tüm ülkede eğitim için bir direniş haftasının başlangıcı oldu. Her ilde öğretmenleri alanlara davet ediyoruz.”

Haber Merkezi