CHP Bursa’dan emekli mitingine çağrı: “Bu büyük adaletsizliğe son verin!”

CHP Bursa İl Başkanlığı, 26 Mayıs 2024 tarihinde Ankara’da gerçekleşecek büyük emekli mitingine destek çağrısında bulundu. İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, düşük emekli maaşları ve artan yaşam maliyetleri nedeniyle zor durumda olan emeklilerin haklı taleplerini dile getirdi. Tüm emekliler ve emekçi vatandaşlar, adalet ve insanca yaşam talepleriyle Tandoğan Meydanı’na davet edildi.

CHP Bursa’dan emekli mitingine çağrı: “Bu büyük adaletsizliğe son verin!”
Yayınlama: 23.05.2024
A+
A-

CHP Bursa İl Başkanlığı, 26 Mayıs 2024 tarihinde Ankara’da gerçekleşecek büyük emekli mitingine çağrıda bulunmak amacıyla Kent Meydanı’nda bir basın açıklaması düzenledi.

Yıllarca çalışarak ülkesine emek veren ancak bugün düşük emekli geliriyle yaşamaya çalışan 16 milyonun üzerinde yurttaşın sesini duyurmak, haklı taleplerini dile getirmek ve mücadelelerine destek vermek için basın açıklaması gerçekleştirdiklerini ifade eden CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, AKP’nin ekonomik krizin faturasını emekliye, emekçiye, işçiye, memura, ücretliye, esnafa, öğrenciye yani topyekûn vatandaşlara ödetmeye niyetli olduğunu vurguladı.

“SEFALET KOŞULLARINA MAHKUM EDİLEN EMEKLİLER İÇİN BURADAYIZ”

Artan enflasyon nedeniyle eriyen maaşları görmezden gelen iktidarın milyonlarca kişiyi “insanca yaşam” yerine “sefalet koşullarında yaşam”a mahkûm ettiğini ifade eden Yeşiltaş, “Bu büyük adaletsizliğe son verin” demek için meydanlarda olduklarını söyledi. Yeşiltaş, çeşitli örneklerle emeklilerin yaşadığı zorlukları dile getirdi:

  • “5 bin liralık dul-yetim aylığıyla geçinmeye çalışırken ev kirası 10 bin liraya çıkan Hülya teyzenin hakkını aramak için buradayız.”
  • “Açım, aç” diyen emeklilerimizin isyanını dile getirmek için buradayız.”
  • “Sefalete mahkûm edilen emeklilerimizin adalet ve insanca yaşam taleplerini dile getirmek için buradayız.”
  • “Arkada borç listesi bırakarak intihar eden emekli Hasan Amca için buradayız.”

“EMEKLİLERİN YÜZYILI SÖZÜ GERÇEKLEŞMEDİ”

Yeşiltaş, yılın başında büyük bir nimetmiş gibi en düşük emekli aylığının 10 bin TL’ye tamamlandığını ancak bu rakamın yılın ilk 4 ayında çoktan eridiğini belirtti. Mayıs ayı enflasyonunun ardından emekli maaşlarının daha da eriyeceğini ifade etti. İktidarın 2024 yılını “Emekliler Yılı” ilan ettiğini hatırlatan Yeşiltaş, Avrupa ülkelerindeki emekli maaşlarının Türkiye’ye kıyasla çok daha yüksek olduğunu ve bu durumun büyük bir adaletsizlik yarattığını vurguladı.

BÜYÜK MİTİNG İÇİN ÇAĞRI

Derin bir hayat pahalılığıyla baş başa bırakılan ve kaderine terk edilen emeklilerin olağanüstü yoksulluğun pençesinde olduklarını belirten Yeşiltaş, bu sebeple binlerce emekliyle omuz omuza aynı talepleri dile getirmek üzere 26 Mayıs Pazar günü saat 14.00’te Ankara Tandoğan Meydanı’nda toplanacaklarını duyurdu. “Emekliler lütuf değil, hakkını istiyor” diyerek en düşük emekli aylığının asgari ücretle aynı seviyede olana dek mücadele edeceklerini söyledi.

CHP Bursa İl Başkanlığı’nın düzenlediği basın açıklamasında Yeşiltaş, tüm emeklileri ve yarının emeklisi olacak tüm emekçileri bu büyük mitinge katılmaya davet etti.

Haber Merkezi