Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 2. Olağan Meclis Toplantısı yapıldı: Bursa’da meskenlerde 500 litre su ücretsiz

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 2024-2029 seçim döneminin 2. Olağan Meclis Toplantısı’nda, meskenlerde kullanılan suyun 500 litresinin ücretsiz verilmesi ve bazı metro istasyonlarının isimlerinin değiştirilmesi kararı alındı. Ayrıca, Kayapa’da yapılması planlanan Katı Atık Tesisi’nin iptal edilme nedeni açıklandı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 2. Olağan Meclis Toplantısı yapıldı: Bursa’da meskenlerde 500 litre su ücretsiz
Yayınlama: 16.05.2024
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi 2024-2029 seçim döneminin 2. Olağan Meclis Toplantısı’nın 1. Birleşimi Mustafa Bozbey’in başkanlığında gerçekleştirildi.

“MESKENLERDE 500 LİTRE SU ÜCRETSİZ”

Toplantıda, meskenlerde kullanılan suyun 500 litresinin insani su hakkı olarak vatandaşlara ücretsiz verilmesi kararı alındı. Plan ve Bütçe Komisyonu’nun sunduğu bu rapor, meclis üyeleri tarafından oy birliğiyle onaylandı.

Ulaşım Komisyonu, metrolarda isim değişikliği hakkında iki rapor sundu. Bursaray üzerinde bulunan ‘Gökdere Metro İstasyonu’nun isminin ‘Yıldırım Külliyesi – Elmasbahçeler Metro İstasyonu’ olarak değiştirilmesi ve Yıldırım/Davutdede, Duaçınarı ve 152 Evler Metro İstasyonları isimlerinin yanına ‘Vişne Ticaret Bölgesi’ ibaresinin eklenmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Kayapa’da yapılması planlanan Katı Atık Tesisi’nin iptal edilme nedenini açıklayan Başkan Mustafa Bozbey, “Akademik Odalar ile yapılan görüşmeler sonucu yerinin doğru olmadığı kararı verildi. Şu anda nerede yapılması gerektiği yönünde çalışmalar yapılıyor. Yer tespitleri ve görüşmeleri devam ediyor. Kayapa’da yapılması bilimsel anlamda doğru bir yer değil. Hamitler’i de tamamen yeşil örtülü bir alan yapmayı planlıyoruz” dedi.

Haber Merkezi