31 Mart seçimlerinin ardından ilk kez basınla bir araya gelen Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, yeni döneme ilişkin bilgilendirmelerde bulundu. Özdemir, Nilüfer’de bulunduğuna ve ilçenin yükünü fazlasıyla aldığını ve önlem alınması gerektiğini söyledi.
Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, 31 Mart seçimlerinden sonra düzenlediği kahvaltıyla ilk basın toplantısını gerçekleştirdi. Kahvaltıya CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin ve belediye başkan yardımcılarının yanı sıra çok sayıda basın mensubu katıldı.Göreve geldikleri andan itibaren ilk olarak kurumsal yapıyı ele aldıklarını söyleyen Özdemir, müdürlüklerinde yapısal değişikliklere giderek toplum yararını düşünen kamucu kadrolar oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.
Nilüfer Belediyesi’nin algısında bozukluk olduğunu dile getiren Özdemir, “Sokaktaki algı biraz bozuktu. Onu nasıl değiştiririz diye çalışma yaptık. Seçim çalışmalarında 64 mahalleyi gezdik. Belediyelerle ilgili eleştiri ve şikayetleri alıp ihtiyaçları tespit ettik. Yeni yapılanmada sahanın isteklerini görerek bu algıyı düzeltecek yapılar kurmaya çalıştık.” dedi.
Nilüfer’in Bursa’da yaşanmak istenen bir ilçe olduğunu ve bunda emeği geçen eski dönem belediye başkanlarına teşekkür eden Özdemir, buraya diğer ilçelerden de yurttaşların gelerek vakit geçirdiğini kaydetti. Özdemir, “Burada yaratılmış olan kültür, sanat, spor eğlence, güvenli kent salgısı bütün Bursa’ya yerleşmiş. Mustafa Bozbey’in bunu Bursa’nın geneline yayacağını biliyoruz.” ifadelerini kullandı. Sanayinin, özel okulların ve hastanelerin Nilüfer’de bulunduğuna ve ilçenin yükünü fazlasıyla aldığını söyleyen Özdemir, göçün önlemini alınmaması durumunda Nilüfer’in bu özelliklerinin ortadan kalkacağının altını çizdi.
Nilüfer Belediyesi’nde 2 bin 901 kişinin çalıştığını, 7 başkan yardımcısının olduğunu aktaran Özdemir, yardımcıların 4’ünün kadın olduğuna dikkat çekti. 30 müdürün de 17’dinib kadın olduğunu belirten Özdemir, yönetimde kadınların öne çıktığı bir tercihleri bulunduğunu, personel alımına başlanırsa da cinsiyet kotası uygulayacaklarını dile getirdi.
Nilüfer’in en büyük sorununun deprem ve kentsel dönüşüm olduğunu ve deprem dikkate alınmadan Nilüfer’de bir yapılaşma olduğunu söyleyen Özdemir, “Nilüfer’de birçok yer kentsel dönüşüm yeri ilan edilmiş. Rant daha fazla olduğu için daha çabuk dönüşür algısı oluşmuş. Yıldırım ve Osmangazi’nin birçok yerine göre binalarımız daha sağlıklıydı ama binalar çok fazla yükseltilmiş ve nüfusu 3 kat artmış. Ataevler bölgesinde nüfus tam 3 kat artarken, yeşil alan, otopark, sosyal donat alanları artmıyor. Ataevler Nilüfer’in yaşanmak istemeyen bir yer haline gelmiş. Bölgesel ve bütüncül planlar yapmamız gerekiyor. Az yükseltip, hakları küçülterek, gerekirse başka bir imar alanından hak vererek planlayalım. Oradaki insanların yaşamak istediği bir yapı kurmamız gerekiyor. Ortak bir akıl üretip genel bir çözüme gitmek lazım.” dedi.
Haber Merkezi