Van Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkanı’nın görevden alınmasına Bursa’dan tepki

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde Van Belediye Başkanı seçilen Abdullah Zeydan’ın seçilme hakkının geri alınmasına DEM Parti Bursa İl Örgütü tepki gösterdi. DEM Parti Bursa İl Eş Başkanı Mehmet Deniz Büyük, Zafer direnen Van halkının ve halklarımızın olacaktır. Kaybeden AKP-MHP ve temsil ettiği gaspçı, kumpasçı, kayyumcu zihniyet olacaktır.” dedi.

Van Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkanı’nın görevden alınmasına Bursa’dan tepki
Yayınlama: 02.04.2024
A+
A-

Van Büyükşehir Belediyesi için Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nden (DEM Parti) aday olan ve yüzde 55 oyla seçilen Abdullah Zeydan’ın “memnu (yasaklı) haklarının geri alınması” üzerine, mazbata yüzde 27 oy alan Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) adayı Abdulahat Arvas’a verilmesine dair DEM Parti Bursa İl Örgütü basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasına Sol Parti Bursa İl Örgütü ve ÖHD Bursa Şubesi destek verdi.

Basın açıklamasında konuşan DEM Parti Bursa İl Eş Başkanı Mehmet Deniz Büyük, Türkiye genelinde muhalefetin, yerelde ise DEM Parti’nin büyük bir başarı elde ettiğini ifade ederken Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı seçilen Abdullah Zeydan’ın seçilme hakkının henüz 48 saat geçmemişken gasp edildiğini söyledi.

DEM Parti’nin Güneydoğu’da kayyumları süpürme stratejisinin zaferle sonuçlandığını dile getiren Büyük, AKP-MHP ortaklığının seçim sonuçlarını hazmedemediğini ve seçimlerin üzerinden 48 saat geçmeden Van’da çok yüksek bir oy oranıyla Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilen Sayın Abdullah Zeydan’a mazbatasının verilmediğini, ikinci parti konumunda olan AKP adayına mazbata verilmek istendiğini kaydetti. AKP’nin yine DEM Parti tarafından kazanılan Urfa Hilvan seçimlerini de iptal ederek tekrarlanmasına karar verildiğini ifade eden Büyük, “Ne yazık ki bu kararını kendi aparatına dönüştürdüğü yargı eliyle yapmıştır.” dedi.

“VAN HALKINA PUSU KURULDU”

Konuşmasında Van halkının iradesinin siyasi kararla gasp edilmek istendiğini vurgulayan Büyük, “Partimizin yetkili kurulları tarafından incelenerek başvurusunda herhangi bir sorun olmayan Sayın Abdullah Zeydan yaklaşık bir yıl önce aldığı memnu hakların iadesiyle başvurusunu yapmıştır ve başvurusu kesinleşmiştir. Ancak bir yargı darbesiyle memnu hakları ortadan kaldırılmış hukuk ve adalet katledilmiştir. AKP-MHP faşizmi Van halkının iradesine saygı göstermemiş ve Van halkının iradesine adeta ipotek koymak istemiş ve adeta pusu kurmuştur. Gelişen süreç karşısında Van halkının iradesine sahip çıkmış ve direnmiştir.” şeklinde konuştu.

“ZAFER DİRENEN VAN HALKININ OLACAKTIR”

DEM Parti’nin tüm hukuksal süreçleri sonuna kadar işleteceğini ve Van halkının iradesini savunacaklarının altını çizen Büyük, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Bizler de Bursa’dan Van’a selam gönderiyor ve Van halkımızın iradesinin yanında olduğumuzu ve Van Belediyesi’nin Van halkına ve adayı olan Abdullah Zeydan’a verilinceye kadar mücadele edeceğimizin bilinmesini istiyoruz. Bursa’daki demokratik kamuoyuna, siyasi partilere, emek çevrelerine duyarlılık çağrısı yapıyoruz. Zafer direnen Van halkının ve halklarımızın olacaktır. Kaybeden AKP-MHP ve temsil ettiği gaspçı, kumpasçı, kayyumcu zihniyet olacaktır.”

“HALK İRADESİNE VE GELECEĞİNE SAHİP ÇIKACAK”

Açıklama sonrasında konuşundan Sol Parti Bursa İl Sözcüsü Uğur Kurt, “Biz de en az sizler kadar tepkiliyiz. Malum şahıs seçim gecesi açıklama yaptı. Demokrasi kazanmıştır dedi. Bunun ne kadar boş, ne kadar sığ ve yalan bir söylem olduğu açığa çıktı. Ancak hem seçim sonuçları hem de bugün Kürt halkının ortaya koymuş olduğu tepki gösteriyor ki bu halk iradesine sahip çıkacak. Bu halk ülkesine, geleceğine sahip çık. Bu halk tek adam rejiminİ en nihayetinde yıkacak. Sizlerin yanındayız, sizlerle omuz omuzayız. Hiçbir halkının iradesinin yok sayılmasına izin vermeyeceğiz.” dedi.

Haber Merkezi