DEM Parti Bursa Büyükşehir Eş Başkan Adayı oyunu kullandı: “Bursa’nın renklerini yansıtan bir seçim olmadı”

DEM Parti Bursa Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı İhsan Seylan, “Maalesef hem Türkiye’de hem de Bursa’da hak ihlalleri bize ulaşmakta. Biz buna karşı ses olunmasını, birlik olunmasını istiyoruz.” dedi.

DEM Parti Bursa Büyükşehir Eş Başkan Adayı oyunu kullandı: “Bursa’nın renklerini yansıtan bir seçim olmadı”
Yayınlama: 31.03.2024
A+
A-

Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde Bursa’nın 17 ilçesindeki bin 169 okulda kurulacak 7 bin 431 sandıkta, 2 milyon 388 bin 995 bin kişi bugün oy kullanacak.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayları da bugün sandık başına giderek oylarını kullandı.

DEM Parti Bursa Büyükşehir Eş Başkan Adayı Bilmez Erbağ da Değirmenönü Kızıklar Ortaokulu’nda oyunu kullandı. Erbağ’a Eş Başkan Adayı İhsan Seylan da eşlik etti. Oy verme işleminin ardından konuşan Seylan, “Hepimiz uzun bir çalışma ve emek sürecinin sonucunda bugün halkımızla beraber oy kullandık. Oylarımızın emek, barış ve demokrasi mücadelesinin bir yansıması olmasını istiyoruz.” dedi.

Toplumun bütününün iradesinin sandıklara yansıdığı bir seçim olmasını istediklerini ancak bunun gerçekleşmediğini ifade eden Seylan, Bursa gibi kozmopolit bir şehirde toplumun bütün renklerini yansıtan bir seçim süreci işlemediğini belirtti.

Sandıklara sahip çıkma çağrısı yapan Seylan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz bugün itibariyle halkımızdan sandıklara ve oylarla beraber iradelerine sahip çıkmalarını istiyoruz. Sürecin sonunda Türkiye’de her noktada barışa vesile olacak ve adil bir sonucun ortaya çıkmasını istiyoruz. Maalesef hem Türkiye’de hem de Bursa’da hak ihlalleri bize ulaşmakta. Biz buna karşı ses olunmasını, birlik olunmasını istiyoruz. Bu kullandığımız oyların Türkiye’de gerçekten demokratik belediyeciliğin, insan haklarına yaraşır şekilde çocuklara umut olacak bir yarın getirmesini umut ediyoruz. Dolayısıyla biz herkesi oy kullanma sürecinin tamamında oy kullanmalarının, sonrasında da sandıklara sahip çıkmalarının çok değerli olduğunu düşünüyoruz.”

Haber Merkezi