DEM Parti Bursa İl Örgütü’nden Halepçe ve Beyazıt Katliamı açıklaması

DEM Parti Bursa İl Örgütü, bugün düzenlediği basın açıklamasıyla Halepçe ve Beyazıt katliamlarında hayatını kaybedenleri andı. Açıklamada konuşan DEM Parti Bursa İl Eşbaşkanı Abide Ok, “Bütün bu katliam ve yıldırma politikalarına karşı mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğimizi bir kez daha ilan ediyor Halepçe ve Beyazıt Katliamında yaşamını yitirenleri saygıyla anıyoruz.” dedi. 

DEM Parti Bursa İl Örgütü’nden Halepçe ve Beyazıt Katliamı açıklaması
Yayınlama: 16.03.2024
A+
A-

DEM Parti Bursa İl Örgütü, bugün düzenlediği basın açıklamasıyla 16 Mart 1988’de gerçekleşen Halepçe Katliamı ve 16 Mart 1978’de yapılan Beyazıt Katliamı’na tepki gösterdi. Basın açıklamasına DEM Parti Bursa Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı İhsan Seylan da katıldı.

Yıldırım Arabayatağı Mahallesi Pazar alanında yapılan basın açıklamasında konuşan DEM Parti Bursa İl Eşbaşkanı Abide Ok, Irak’ın Halepçe kentinde 1988 yılında BAAS iktidarı tarafından yapılan kimyasal ve biyolojik silahlı saldırıda 5 bini aşkın Kürt’ün katledildiğini, bu katliamla birlikte Saddam Hüseyin iktidarının insanlığı karlı suç işleyen katliamcı bir iktidar olarak tarihe geçtiğini söyledi.

 Kürtlerin bu soykırım girişimine rağmen hiçbir zaman ne kendilerini yönetme ne de özgürlük taleplerinden vazgeçtiğini belirten Ok, “Baskı, katliam ve şiddet yöntemleri karşısında Kürtler barış, özgürlük ve demokrasi mücadelesini büyüterek Ortadoğu’da bir arada yaşamın imkanlarını yarattı. Halepçe Katliamının failleri insanlık tarihinde lanetlenirken meşru ve insanı hak mücadelesini sürdüren Kürt halkı direnişiyle bütün ezilen halklara umut olmaya devam etmektedir.” dedi.

“YILDIRMA POLİTİKALARINA KARŞI MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Beyazıt Katliamı’nı 70’li yıllarda da büyüyen toplumsal muhalefet ve devrimci gençlik dalgasına karşı devreye konulan katliamlardan biri olarak nitelendiren Ok, daha sonra açılan davalarda da net olarak ortaya çıkan ve sivil faşistler ile kontrgerillanın elbirliğiyle gerçekleştirdiği kanıtlanan katliamda 7 öğrencinin yaşamını yitirdiğini, 41 öğrencinin ise yaralandığını hatırlattı.

Ok, “Bütün bu katliam ve yıldırma politikalarına karşı mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğimizi bir kez daha ilan ediyor Halepçe ve Beyazıt Katliamında yaşamını yitirenleri saygıyla anıyoruz.” dedi.

Haber Merkezi