DEM Parti İnegöl ilçe binasına baltalı saldırı

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İnegöl İlçe binasına baltalı saldırı gerçekleştirildi. DEM Parti Bursa Eş Başkanı Mehmet Deniz, “Bir partili üyemiz ilçe binasından evine giderken aynı baltalı saldırgan tarafından saldırıya uğradı ancak üyemiz saldırıdan yara almadan kurtuldu.” dedi.

DEM Parti İnegöl ilçe binasına baltalı saldırı
Yayınlama: 05.03.2024
A+
A-

DEM Parti İnegöl ilçe binasına baltalı düzenlendi. Saldırı esnasında ilçe binasının dışında bulunan bir parti üyesi de saldırganın hedefi oldu. Parti üyesi baltalı saldırıdan yara almadan kurtuldu. DEM Parti Bursa Eş Başkanı Mehmet Deniz, “Yapılan saldırı DEM Parti’ye karşı duyulan korkunun bir göstergesidir. Bu saldırılar kararlı mücadelemizden bizi asla yıldıramaz.” dedi.

DEM Parti Bursa Eş Başkanı Mehmet Deniz, saldırıyı şu şekilde anlattı:

“Bu akşam saat 21.00 sularında Bursa Büyük Şehir Belediye Başkanı adaylarımız ve bizler ilçe binamıza yakın bir noktada seçim çalışması yürütürken baltalı bir saldırı gerçekleşti. Bir partili üyemiz ilçe binasından evine giderken aynı baltalı saldırgan kendisine yönelik de baltalı bir şekilde ama saldırıdan yara almadan kurtuldu. İlçe binamız tahrip edildi, camları kırıldı, kapıları kırıldı, ciddi bir maddi, zarar oluştu.”

“SALDIRININ ARKASINDA ÖRGÜTLÜ BİR GÜÇ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ”

DEM Parti İnegöl ilçe binasında dün coşkulu bir aday tanıtım toplantısı gerçekleştirdiklerini belirten Deniz, “Dün coşkulu, kitlesel bir aday tanıtım toplantısı gerçekleştirdik. Açıklamada çevreden provoke edici bazı tutumlar geldi ancak herhangi bir olay olmamıştı. Dünkü kitlesel ve coşkulu aday tanıtım şölenimizden kaynaklı bir bazı çevrelerin rahatsızlık duyduklarını, bunu sindiremediklerini düşürmekteyiz. Bu tip saldırıların arkasındaki kişilerin alkol almış, uyuşturucu almış ya da meczup bir şahıs şeklinde ifade ediliyor. Bunu çok inandırıcı bulmadığımızı, arkasında örgütlü bir gücün olduğunu ve saldırganla birlikte bunun arkasındaki güçlerin açığa çıkartılmasını ve seçim sürecinin hassasiyetiyle emniyet görevlilerini, görevlerini layıkıyla yapmalarını talep ettik. Saldırgan hakkında da yarın hukuk komisyonumuz üzerinden hem maddi zarara ilişkin hem arkadaşımızın yaşadığı saldırıya ilişkin haklarını engellenmesi gerekçeleriyle suç duyurusunda bulunacağız.” ifadelerini kullandı.

“DEMOKRATİK BELEDİYECİLİĞİ ANLATMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”

Saldırı sonrası ilçe binasına gelerek burada bir açıklama yapan DEM Parti Bursa Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı İhsan Seylan, seçim çalışmalarını baltalamaya yönelik yapılan bu saldırıyı kınadıklarını ve bununla mücadele edeceklerini aktardı. Seçim çalışmalarını güçlü bir şekilde sürdüreceklerinin altını çizen Seylan, “Bugün siyasette bizimle yarışanlar, adil ve demokratik ortamlar dururken birilerinin arkasına saklanıp siyaset yapma çabaları beyhudedir. Gerçekten kaçmadır. Bu kaçma sadece kendilerini kandırma sürecidir. Biz Bursa’nın bütün ilçelerinde ve büyükşehirde varız. Burada çalışmaları sürdürüyoruz. Çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Demokratik belediyeciliği anlatmayı sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

SİYSİ PARTİLERE KINAMA ÇAĞRISI

Saldırı yalnızca bir halkın iradesine değil, aynı zamanda barışa ve demokrasiye de yapıldığını kaydeden Seylan, bütün siyasi parti adaylarının ve genel merkezlerinin demokrasi konusunda samimilerse bu saldırıyı kınamaları gerektiğini vurguladı.

“BARIŞA YAPILAN SALDIRIDIR”

Seylan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz buradan tekrar söylüyoruz. Halkın iradesine yapılan saldırı sadece bir halkın iradesine değildir. Demokrasiye, insana haklarına ve barışa yapılan saldırıdır. Bizim mücadelemize yapılan bu saldırı beyhudedir. Biz kazanacağız. Sorumluların gerçek manada arkasındakilerle beraber yargılanması sürecinde burada olacağız ve bu sürecin takipçisi olacağız. Halkımıza da buradan şu çağrıyı yapıyoruz ki bugünden sonra artık yetkili kurumlarımız, avukatlarımız hukuki süreci takip edecektir. Provokasyon noktasında, provokasyon onların işidir. Biz hukukun içinde, demokrasinin içinde, insan hakları içinde mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Haber Merkezi