Fotoğrafçılardan Osmangazi Belediyesi önünde eylem: ‘İhalelerde adil ve şeffaf olun’

Osmangazi Belediyesi’nin nikah dairesi ihalesinin duyuruya çıkılmadan yapılması nedeniyle Bursa Fotoğrafçılar Odası üyeleri belediye önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Oda üyeleri ihalelerin adil ve şeffaf olması çağrısında bulundu.

Fotoğrafçılardan Osmangazi Belediyesi önünde eylem: ‘İhalelerde adil ve şeffaf olun’
Yayınlama: 14.12.2023
A+
A-

Bursa Fotoğrafçılar Odası üyeleri, Osmangazi Belediyesi’nin fotoğraf ihalelerinin rekabet ortamı yaratılmadan adrese teslim şekilde hayata geçirildiği iddiasıyla bugün belediye önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Oda üyeleri adına basın açıklamasını kendisi de oda üyesi olan DEVA Partisi Bursa İl Başkan Yardımcısı Tayfun Öztürk yaptı. Öztürk, belediyenin bugün gerçekleştirdiği nikah dairesi ihalesinin duyuruya çıkılmadan gerçekleştirildiğini söylerken, “Rekabet ortamı yaratılmadan ihale mi olur? Osmangazi Belediyesi kamu yararına göre hareket etmeyecekse, bu ihale hangi adrese teslim yapılacaktır? Başkan Mustafa Dündar’ın bu ihaleyi derhal iptalini talep ediyoruz” dedi.

İhalenin Bursa Fotoğrafçılar Odası’na ulaştırılmadığını ve ihaleyi oda üyesi bir fotoğrafçının tesadüfen öğrendiklerini ifade eden Öztürk, bu tavrın rekabet ortamının ortadan kalkmasına ve katılım hakkının kısıtlanmasına neden olmasından endişelendiklerini ifade etti.

İHALELER İÇİN ADALET VE ŞEFFAFLIK ÇAĞRISI

Bursa’daki vergi mükellefi fotoğrafçı esnafı olarak kendilerinin adil bir rekabet ortamı ve şeffaf bir ihale süreci talep etmektiklerini kaydeden Öztürk, “Belediyenin bu ihaleyi usule uygun, şeffaf ve adil bir şekilde gerçekleştirmesi, katılım hakkımızın korunması ve mesleki geleceğimizin garanti altına alınması açısından büyük bir önem arz etmektedir.” ifadelerini kullandı.

Fotoğrafçılar Odası üyeleri olarak belediyeye yazılı dilekçe verdiklerini de aktaran Öztürk,  “Adaletin tesis edilmesi, adil bir rekabet ortamının sağlanması ve mesleki haklarımızın korunması adına taleplerimizi kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Fotoğrafçılar olarak bizler, mesleki değerlerimizi korumak ve adil bir rekabet ortamının tesis edilmesi için bir araya gelmeye kararlıyız.” dedi.

Haber Merkezi