Mustafa Bozbey Bursa için resmen aday oldu: Bursa, İstanbul ve Ankara’nın gölgesinde kalmamalı

Mustafa Bozbey, CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na adaylığını açıkladı. Bursa’nın yalnız bırakılan bir kent olduğunu dile getiren Bozbey, “Bursa’da yönetim anlayışı değişecek, Bursa güzelleşecek. Emekliler, köylüler, kadınlar, gençler, yaşlılar, esnafımız, sanayicimiz, öğrencimiz, çiftçimiz, en önemlisi çocuklarımız gülümseyecek.” dedi.

Mustafa Bozbey Bursa için resmen aday oldu: Bursa, İstanbul ve Ankara’nın gölgesinde kalmamalı
Yayınlama: 05.12.2023
A+
A-

2024 yılı Mart ayında gerçekleşecek yerel seçimler için Bursa’da da Mustafa Bozbey, bugün İl Başkanlığı binasında düzenlenen basın toplantısıyla CHP’den Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olduğunu duyurdu. CHP’den Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylık açıklamasında bulunan başka bir isim olmadı.

Bozbey’in aday adaylık açıklamasına CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP Bursa Milletvekilleri Hasan Öztürk, Orhan Sarıbal, Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ile Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın yanı sıra çok sayıda partili katıldı.

 BOZBEY’DEN DEPREM VURGUSU

Bursalılarla beraber bir umudu paylaşmak ve Bursa’ya sahip çıkmak için aday olduğunu söyleyen Bozbey, sözlerine dün yaşanan deprem için geçmiş olsun dilekleriyle başladı. Bozbey, kent yöneticilerinin depreme hazırlık yapması gerektiğini söyledi.

2019 yerel seçimlerinden sonra kendisine seçimi kazansaydı Bursa’nın daha güzel bir gelecek yaşayacağını söyleyen yurttaşlara değinen Bozbey, “Bu umut ve duyulan bu güven için adayım. En önemlisi bu hoyrat yönetim anlayışının kente ve kentlilere kaybettirdiklerine dur demek için adayım. Çünkü güzel Bursa’mızın artık kaybedeceği bir dakikası bile yok.” dedi.

BURSA GÖLGEDE KALMAMALI

Bozbey, Bursa’nın en önemli sorunlarının başında gelen trafik sorununun çözülmesi ve kentsel dönüşüm adı altında insan hayatını tehdit eden yapılaşmanın sona ermesi gerektiğinin altını çizerek, Bursa’nın artık İzmir, İstanbul ve Ankara’nın gölgesinde kalmaması gerektiğini söyledi.

Mustafa Bozbey kimdir?

Konuşmasında Bursa’nın su sorununa değinen Bozbey, “Evliya Çelebi ‘Bursa sudan ibarettir’ derken, sel sularını kastetmemişti.  Çeşmelerimizden akan sular güvenli mi? Barajlarımız dolu mu? Akarsularımız, göllerimiz, denizimiz temiz mi, verimli mi? Kim korkusuzca içine çekebiliyor kentimizin havasını? Kimin yürüyüşlerine ağaç gölgeleri eşlik ediyor? Yapıların arasına sıkışmış çocuklarımız, yeşilini kaybeden kentimiz gibi güvenle yürüyemedikleri yollarda, parklara yer vermeyen sokaklarda çocukluklarını kaybediyor. Bu kente yeşilini ve çocukluğun neşesini geri vermek zorundayız.” şeklinde konuştu.

Bursa’da her kimliğin, yaş grubunun, cinsiyet grubunun ve her canlı türünün mutsuz olduğunu aktaran Bozbey, kentin terk edildiğini söyleyerek, “Yani bu kenti sahiplenen, bu kenti seven herkesin, bütün Bursalıların sahipsiz bırakıldığı bir kent.” dedi.

“ÖNCE İNSAN FELSEFESİNE İHTİYAÇ VAR”

Bursa’nın ‘önce insan’ felsefesiyle yönetilmeye ihtiyacı olduğunu söyleyen Bozbey, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Artık bu gidişe bir dur demek gerekiyor. Bursalıların sağlıklı, huzurlu, dirençli, adil ve güvenli bir kentte yaşayabilmesi için yola çıkıyoruz. İnsan öncelikli ve katılımcı bir anlayışla, örnek alınan Demokratik Katılımcı Yönetim Modeli’mizle, Bursa’mızı, Bursalılarla beraber yönetmek için adayım. Sorunları da biliyorum. Çözümleri de biliyorum. Uzun süredir konusunda uzman gönüllülerden oluşan ekip arkadaşlarımla beraber projeler üretiyoruz.

Bursa’nın artık bu köhnemiş, ben bilirimci, paylaşımın, dayanışmanın ve en önemlisi kentliye danışmanın olmadığı yönetim anlayışından kurtulması, bizim Demokratik Katılımcı Yönetim Modelimizle tanışarak gülümsemeye başlaması gerek. Evet, sorunları Bursalılar yaratmadı ama çözümünde birlikte çalışacağız. Bursalılara danışmadan, onların istemedikleri, benimsemedikleri hiçbir projeyi, hiçbir çözüm önerisini hayata geçirmeyeceğiz.

Hep beraber çözeceğiz, hep beraber gülümseyeceğiz.

Bursa’da yönetim anlayışı değişecek, Bursa güzelleşecek. Emekliler, köylüler, kadınlar, gençler, yaşlılar, esnafımız, sanayicimiz, öğrencimiz, çiftçimiz, en önemlisi çocuklarımız gülümseyecek.

 Bursa’da değişim zamanı. Bursa’da yönetim anlayışı değişecek, sonra her şey güzelleşecek. Bursa’da yönetim anlayışı değişecek, sonra herkes gülümseyecek. Bursa’da yönetim anlayışı değişecek, sonra sokaklar çiçeklenecek.”

Haber Merkezi