Keles’in kırsal turizmi basına tanıtıldı

Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin, yerel basına ilçenin kırsal turizm alanlarını ve çalışmalarını anlattı.

Keles’in kırsal turizmi basına tanıtıldı
Yayınlama: 25.10.2023
A+
A-

Yaklaşık 11 bin kişinin yaşadığı Bursa’nın dağ ilçelerinden Keles’in Belediye Başkanı Mehmet Keskin,  “Bursa’nın kültürünün beşiği noktasında” sözleriyle, basın mensuplarına Keles’in turizm ve kültür çalışmalarını anlattı.

Kırsal turizm çalışmalarını anlatarak konuşmasına başlayan Keskin, “Fabrika kurma şansımız olmadığı için kırsal turizm bizim için önemli. Kırsal turizm denilince en önce Kocayayla geliyor. 2019’da göreve geldiğimiz zaman Türk dünyası ata sporları şenliğini düzenledik ve Kocayayla’nın alt yapısının olmadığını gördük. Kocayayla’nın altyapısını yeniledik. Daha önce yapılmış bungalov evleri belediyenin hizmetine geçirdik ve faaliyete sunduk” diye konuştu. Rafting parkurlarıyla ilgili tüm onayların alındığını belirten Keskin, tamamlandığında 28 adet parkurun olacağını ifade etti.

BÖLGEDE SALEP ÜRETİMİ BAŞLADI

Çörekotu, kirazı, Sorgun peynirinin ilçeye özgü olduğunu anlatan Keskin, tarım ürünlerinin ihraç edilmesiyle ilgili çalışmalar yaptıklarını söyledi. Keskin, “Kocakovacık merkezinde çilek üretimi başladı. Bizim fide temini ve fikir alışverişi konusunda desteklerimiz oldu. Keles’te süs bitkileri yetiştiren Pınarcık Kooperatifi var. Şu anda Bursa’nın kış süs bitki yetiştiriciliği Pınarcık’tan yapılıyor. Biz de katma değere katkı sunmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Vatandaşların bölgede salep yetiştirmeye başladığını söyleyen Keskin, salep yetiştiriciliği konusunda da yetiştiricileri bilgilendirme amacıyla bir çalışma yaptıklarını aktardı.

TARIMLA İLGİLİ İŞÇİLİK SORUNU VAR

Keskin, tarım alanlarının sulama çalışmaları kapsamında Kızılkaya göleti ve Kocayayla göleti sulama sistemlerini tamamlayıp arazilere su verildiğini söyledi. Tarımla ilgili işçilik sorunu olduğunu, genç nüfusun olmadığını söyleyen Keskin, “Kirazları toplayabilmek icin bizim dışarıdan gelen işçilere ihtiyacımız var. Doğu ve Güneydoğu bölgelerinden geliyorlar. Mevsimlik işçilerin mağdur olmamaları için barınma sorunlarını çözmeye çalıştık” diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle yol genişletme çalışmalarının devam ettiğini anlatan Keskin, ilçenin en büyük sorununun ulaşım olduğunu, yakın ilçelerle bağlantı yollarının yapılmaya çalışıldığını aktardı. Keskin, yol çalışmalarının ödeneğe bağlı olarak etap etap yapıldığını söyledi.

Haber Merkezi