Başkan Aktaş duyurdu: Bursa’da ücretsiz yolculuk uygulaması kaldırılacak mı?

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği’nin aldığı kararla özel halk otobüsleri her ayın 1’i ile 4’ü arasında ücretsiz yolcu taşıyacak. Alınan kararın Bursa için geçerli olup olmayacağına ise Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yanıt verdi.

Başkan Aktaş duyurdu: Bursa’da ücretsiz yolculuk uygulaması kaldırılacak mı?
Yayınlama: 18.10.2023
A+
A-

Özel halk otobüsleri, Türkiye genelinde aralarında 65 yaş üstünün de bulunduğu 18 yolcu grubunu her ay yalnızca 4 gün ücretsiz taşıma kararı aldı.

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği’nin kararına göre, özel halk otobüsleri her ayın 1’i ile 4’ü arasında ücretsiz yolcu taşıyacak. Kararın alınma nedeni olarak artan maliyetler gösterildi.

Alınan kararın Bursa’da uygulanıp uygulanmayacağı da merak konusu oldu. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş sosyal medyadan bir açıklama yaparak yurttaşların merakını giderdi.

MALİ KÜLFETİ BELEDİYE SÜBVANSE EDİYOR

Aktaş, paylaşımında alınan kararın esnafın mağdur olduğu şehirler için gündeme geldiğini, Bursa’da ise ücretsiz yolculuğun devam edeceğini söyledi.

Aktaş paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Özel Halk Otobüsleri Birliği’nin almış olduğu ücretsiz ulaşıma yönelik karar, esnafın mağdur olduğu şehirler için gündeme gelmiş olup, şehrimizde böyle bir değişiklik söz konusu değildir. Özel halk otobüsü esnafımızla yaptığımız anlaşmalar gereği, yolcu başı veya kilometre başı ödeme yapılmaktadır. Ücretsiz seyahatlerin oluşturduğu mali külfet Bursa Büyükşehir Belediyemiz tarafından sübvanse edilmektedir. Kıymetli hemşehrilerimiz, gönül rahatlığıyla yolculuk yapabilirsiniz.”

Haber Merkezi