10 Ekim Katliamı 8’inci yılında Bursa’da protesto edildi: Barış kazanacak

TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu, DİSK, KESK ve Bursa Tabip Odası, 10 Ekim Ankara Gar Katliamının 8. yıl dönümünde basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasında konuşan TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Şirin Rodoplu Şimşek, “O dönemin karanlığından iktidarını tahkim etmek isteyenler, karanlık ve katliamdan oy hesabına dönenler, şehitlerimizi statlarda yuhalatanlar, bu katliama gereken tedbirleri almayarak yol verenler, bu toplumun, tüm halklarımızın vicdanında mahkumdur.” dedi.

10 Ekim Katliamı 8’inci yılında Bursa’da protesto edildi: Barış kazanacak
Yayınlama: 10.10.2023
A+
A-

IŞİD’in 10 Ekim 2015 tarihinde “Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi”ne yaptığı ve 104 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırının üzerinden 8 yıl geçti. 10 Ekim katliamı 8’inci yılında Türkiye’nin birçok yerinde yapılan eylemlerle protesto edildi.

TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu, DİSK, KESK ve Bursa Tabip Odası tarafından Şehreküstü Meydanı’nda düzenlenen basın açıklamasına siyasi partiler ile demokratik kitle örgütleri de katıldı.

Kitle adına basın açıklamasını okuyan TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Şirin Rodoplu Şimşek, Gar Katliamı’nın Başkent’te bütün güvenlik bürokrasisinin gözleri önünde gerçekleştiğini hatırlattığı konuşmasında, “Gelinen aşamada ortaya çıkan gerçekler bu katliamın önünün açıldığını gösteriyor. Katliamı gerçekleştiren canilerin istihbarat tarafından takip edildiği, canlı bomba ihbarının olduğu, katliam sorumlularının istihbarat görevlileri ile katliam öncesinde ve sonrasında görüştüğü kamuoyuna yansımıştır.” dedi.

“KATLİAMA GÖZ YUMANLAR HALKIN VİCDANINDA MAHKUMDUR”

Katliamı gerçekleştiren saldırganların binlerce kilometrelik yolu yanların patlama malzemeleri ile herhangi bir kontrole takılmadan geçtiğini kaydeden Şimşek, “O dönemin karanlığından iktidarını tahkim etmek isteyenler, karanlık ve katliamdan oy hesabına dönenler, şehitlerimizi statlarda yuhalatanlar, bu katliama gereken tedbirleri almayarak yol verenler, bu toplumun, tüm halklarımızın vicdanında mahkumdur.” şeklinde konuştu.

Gerçekleşen katliam nedeniyle yapılan anmaların, hayatını kaybedenlerin hatırasına uygun bir şekilde yapılması gerektiğini ve kamu görevlilerinin gereken özeni göstermesi gerektiğini vurgulayan Şimşek, güvenlik bürokrasisinin bu anmalara yönelik güvenlik tedbirleri alması gereken yerde anmayı gerçekleştirenlere saldırdığı dile getirdi.

“BARIŞ KAZANACAK”

Dünyada 10 Ekim’e benzer katliamlarda kamusal bir politika ile toplumun acısının onarılmaya çalışıldığını, resmi anma günleri ilan edildiğini ifade eden Şimşek, “Ancak Türkiye’de 10 Ekim Katliamı da dahil yaşanan bu durumlara ilişkin toplumsal bir yaklaşım ve politika söz konusu değildir. Bizler bu hafızanın barış politikasından yana yeniden kurulması için mücadele edeceğiz. Hiçbir canımızın hatırasına halel gelmesine, 10 Ekim Katliamının unutulmasına müsaade etmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

10 Ekim Katliamı davasının devam ettiğine dikkat çeken Şimşek, bu davanın gerçek sorumlular hesap verene kadar süreceğini söylerken, “Er ya da geç, sorumlular cezalandırılacak; emek kazanacak, demokrasi kazanacak, barış kazanacak.” dedi.

Haber Merkezi